Radionički program

TEORETSKI PROGRAMI ZA MENTORE

Srijeda, 07. rujna, 14.30: Masterclass Ane Đordić i Jelene Modrić: Metodika nastave filma

Zašto je, osim radom u kinoklubovima i školskim filmskim družinama, važno u obrazovni sustav uvesti film kao nastavni predmet, kakav je interes učenika za takvim predmetom i kako uopće predavati film, samo su neki dijelovi zanimljiva masterclassa prof. hrvatskog jezika i medijske kulture Ane Đordić i montažerke Jelene Modrić, namijenjena prije svega nastavnicima i voditeljima kinoklubova, ali i svim ljubiteljima filma koji će uživati u filmološkom pristupu analizi i interpretaciji nekoliko kratkih filmova, prikladnih za srednjoškolsku nastavu.

Četvrtak, 08. rujna / petak, 09. Rujna, 14.30: Relativity School – „Work in progress” & „Pack&Pitch”

Relativity school iz L.A.-a jedan je on najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji je rađen u uskoj suradnji s holivudskim studijima. Mentori Škole dolaze na Festival kako bi napravili dvije radionice:

a) „Work in progress” (08. rujna) – selekcijska komisija odabrala je filmove u okviru Filmske revije mladeži koji nisu uvršteni u selekciju, a koji imaju izraziti potencijal. Predstavnici Škole pogledat će filmove zajedno s njihovim autorima te ostalim sudionicima festivala i dati im feedback kako bi ih dalje bolje razradili.

b) “Pack&Pitch” (09. rujna) – uoči festivala napravljen je mini natječaj za razvoj filmske priče u kojima su sudionici trebali poslati svoje ideje za filmove sukladno određenim smjernicama (trajanje, lokacije, žanr…); izabrano je pet ideja koje će biti razrađene s mentorima iz Škole i u obliku pravog Pitchinga prezentirati svim sudionicima festivala. Autor najboljeg Pitcha za nagradu dobiva odlazak na radionicu o okviru Relativity Schoola sljedeće godine.

Petak, 09. rujna, 14.30: Masterclass Nikole Jankovića: Zašto je juha ukusnija kada je glavni začin dobar zvuk?

Ponekad se čini da se zvuku u filmu ne pridaje pažnja koju zvuk doista zaslužuje, no zato imamo dizajnera zvuka Nikolu Jankovića koji će svojim masterclassom polaznike obogatiti neočekivanim  činjenicama i spoznajama o neopisivoj relevantnosti besprijekorne zvučne slike u filmu.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala