Novosti

Još 5 dana možeš prijaviti svoj film!

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival

S preko 300 prijava iz čak 40 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Revija i Festivala su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film! Natjecati se možete u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te petoj kategoriji koja se mijenja iz godine u godinu – u ovom izdanju posvećena je antikorupcijskom filmu, a upravo navedenu kategoriju podupire Američko Veleposlanstvo u Zagrebu.

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju mnogi naši prijašnji sudionici i koji su danas uspješni studenti Akademije dramske umjetnosti. Također u posljednjih nekoliko godina pobjednici Reviji putuju na brojne partnerske festivale: od Italije do Južne Koreje. Uvjete prijave možete pronaći ovdje.

54. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije, a ove ćemo se godine družiti u Makarskoj. Reviju ćemo realizirati u suorganizaciji s udrugom Dokuma. Uvjete prijave možete pronaći ovdje.

Filmove na obje navedene Revije možete prijaviti još samo 5 dana – do 1. lipnja, stoga ne gubite vrijeme! Rezultate saznajte 18. lipnja, od 11 sati u kinu Tuškanac!

27.05.2016.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala