Novosti

Kreće 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival!

Svečano otvaranje uz svjetlosni spektakl na vodenom zidu!

U utorak, 6. rujna počinju 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film festival u Karlovcu! Svečano otvorenje kreće u 21 sat, u Gradskom kazalištu Zorin Dom. Svim ljubiteljima filmske umjetnosti Revija i Festival nude nezaboravno filmsko iskustvo, a posjetitelje očekuju i projekcije na vodenom zidu. Tako ćemo po prvi put u Karlovcu imati priliku pogledati ovaj svjetlosni spektakl s trodimenzionalnim prikazima!

U 18 sati predstavljamo projekt tandem! Predstavljamo vam bicikl za vožnju u paru, takozvani tandem, djelo mladog Bojana Bige. Iako slijep od svoje druge godine, Bojan je nedavno uspješno dovršio tandem, sastavivši ga uz pomoć oca, od dva stara bicikla i nekih novih dijelova. Osim predstavljanja bicikla prikazat ćemo i kratki film o Bojanu i procesu rada na tandemu. Naši će gosti biti Bojan i Miomir Rajćević iz Medijsko edukativnog centra.

Poznati voditelj i imitator Luka Bulić vodit će program svečanog otvorenja u 21 sat u Zorin domu, a uz ceremoniju otvaranja održat će se karlovačka premijera filma „Žena zmaj“ Ivane Sansević. Film nudi inspirativnu priču o pronalaženju i otkrivanju, priča o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko možemo, a jedna od junakinja je I nekadašnja volonterka Revije I Festivala – karlovčanka Magdalena. Svečanom otvorenju, prisustvovati će već tradicionalno gradonačelnik grada Karlovca  Damir Jelić. Nakon otvorenja, u sklopu glazbenog programa u Papa’s Baru čeka grupa 4head.

Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina, a Revija (zajedno s međunarodnom inačicom – Four River Film Festivalom) je ove godine u znaku nezamjenjivog prijevoznog sredstva – bic, bajs, bicikla! S 594 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival su već tradicionalno hit destinacija za srednjoškolski film, a osim uživanja u gledanju filmova, filmoljupci će i provesti 5 nezaboravnih dana i u učenju.

Priređivači Revije i Festivala su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, pokrovitelji  su Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Karlovac, Županija Karlovačka i
Turistička zajednica grada Karlovca, a tehničku podršku daju Gimnazija Karlovac i Zajednica tehničke kulture Karlovac. Festival i Revija traju do subote, 10. rujna.

Programski raspored za utorak, 06. rujna 2016.

11.00, Gradski muzej: Najbolje iz dječje filmske kuhinje
12.00 – 18.00: GK Zorin dom: radionički program za Karlovčane: sedam svjetskih problema – sedam rješenja (IYMS)
18.00, Gradski muzej: predstavljanje Tandem bicikla
19.30, ispred GK Zorin Dom: piknik + speeddating
21.00, Zorin Dom: Svečano otvaranje + “Žena Zmaj” (dokumentarac Ivane Sansević o tri djevojke koje su se godinama borile s anoreksijom i bulimijom; to je priča i o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko zapravo možemo.)
22.30, Papa’s Bar: zabavni program uz grupu 4head

05.09.2016.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala