Novosti

Four River Film Festival u Zaragozi

Članice Kinokluba Karlovac, ispred Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba, Lea Štranjgar i Ksenija Sanković boravile su od 26. do 29. studenoga na 20. Festival de Cine Zaragoza (Zaragoza Film Festivalu) u Španjolskoj. Iako je prvenstveno namijenjen odraslim autorima, manji dio natjecateljskog programa obuhvaća stvaralaštvo djece i mladih te je u konkurenciji za nagradu Best of the Best, povezanu s Youth Cinema Networkom, bio i igrani film "Barina konstanta" karlovačkih Kinoklubaša, koji je na ovogodišnjoj Filmskoj reviji mladeži nagrađen kao najbolji igrani film. Film je prikazan na projekciji u subotu 14. studenoga. Uz karlovački film, u konkurenciji je bio i animirani film "Z Z Zmaj" Lucije Majnarić iz FKVK Zaprešić, koji je nagrađen u Zaragozi, a također je na ovogodišnjoj Filmskoj reviji mladeži nagrađen kao najbolji animirani film.

Lea i Ksenija su s kolegicom Rhiannon Wyn Hughes iz Walesa predstavile Four River Film Festival te rad Youth Cinema Networka. Ujedno su najavile i sljedeću, 6. konferenciju YCN-a koja će biti održana u studenom 2016. u sklopu Wicked Film Festivala u Walesu. Organizatori Zaragoza Film Festivala su izrazito zainteresirani za daljnju suradnju te aktivno učlanjenje u YCN i dolazak u Karlovac iduće godine, a Lea i Ksenija su upoznale i nekoliko voditelja filmskih družina iz Zaragoze.

02.12.2015.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala