Novosti

Objavljen natjecateljski program 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala!

Na znakovitom žutom tepihom i ove godine prošetale su naše mlade nade filmskog stvaralaštva. Kao što je i najavljeno, Hrvatski filmski savez već od jutra dočekuje sunčano ljeto objavom  filmova koji su ušli u natjecateljski program 21. filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala.

Selekcijska komisija Filmske revije mladeži te Four River Film Festivala napravila je ogroman posao birajući za konkurenciju od čak rekordno prijavljenih 594 filmova! Profesorica  Ana Đorđić je podijelila s nama kako se selekcijski sastanak održavao satima i satima baš zbog tog broja kojim je kako ona kaže “probijen plafon“.  Iako su selektori bili manje-više bili usklađeni oko izbora, bilo je jako teško odlučiti između svih tih sjajnih filmova onaj broj koji će ući u 450minuta programskog vremena. Najviše je prijavljeno igranih filmova te je zapravo selektore ove godine začudila  duljina filmova,  filmovi su prelazili čak i 20min! Uz Anu, filmove su sve do zadnjeg trena birali i filmski kritičar Boško Picula te Stipe Radić. Za konkurenciju su odabrali 74 filma koji će otputovati u Karlovac. Za Filmsku reviju mladeži pristigla su 162 filma, dok su za natjecateljski dio programa izabrana 43 filma. Four River Film Festival  je primio čak 432 filma iz cijelog svijeta, a za glavni program odabran je 31 film iz Belgije, BiH, Danske, Grčke, Gruzije, Hong Konga, Irske, Južna Koreje, Kosova, Makedonije, Norveške, Njemačke, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske i Velike Britanije.

Rezultate selekcije potražite na sljedećem linku: 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival. Autorima čestitamo i radujemo se druženju u Karlovcu od 6. do 10. rujna!

18.06.2016.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala