Novosti

Još 10 dana do kraja roka za prijavu filma na 21. Filmsku reviju mladeži i 9. Four River Film Festivala

Ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu ovo je prava prilika za vas. Prijave za 21. Filmsku reviju mladeži i 9. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu traju još svega deset dana – do 01. lipnja.

S preko 300 prijava iz čak 40 zemalja svijeta4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Revija i Festivala su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom program, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima, izletima, nastupima muzičkih bendova. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme 'žute groznice', u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu - na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji.

Natjecati se možete u četiri kategorije  - igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te petoj kategoriji koja se mijenja iz godine u godinu – u ovom izdanju posvećena je antikorupcijskom filmu, a upravo navedenu kategoriju podupire Američko Veleposlanstvo u Zagrebu.

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju mnogi naši prijašnji sudionici i koji su danas uspješni studenti Akademije dramske umjetnosti. Također u posljednjih nekoliko godina pobjednici Reviji putuju na brojne partnerske festivale: od Italije do Južne Koreje. Uvjete prijave možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 1. lipnja, a ove godine sve se odvija putem interneta pristupom na sljedeći link.

Nemojte čekati, nego se pripremite za pedaliranje u Karlovcu od 6. do 10. rujna 2016. godine!

23.05.2016.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala