Novosti

Four River Film Festival u Welsu i Hannoveru

Članovi Kinokluba Karlovac, ispred Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba, prošloga tjedna nastavili su posjete filmskim festivalima. Nika Čunović i Matija Žibrat boravili su u Welsu u Austriji na 17. Međunarodnom festivalu medijskih projekata za mlade YOUKI. YOUKI je međunarodna platforma tijekom koje se odvijaju brojna događanja kojima se popularizira medijska kultura – filmske radionice i predavanja na temu filmske teorije, tiskanih medija, radija i interneta, zatim poseban program „Media Meeting“ te brojni umjetnički programi koji promoviraju medije u urbanom području i koncerti. Natjecateljski program YOUKI-ja namijenjen je mladim filmašima, u dobi od 10 do 26 godina. Time se poklapa sa natjecateljskim programom Four River Film Festivala, u kojemu se natječu mladi u dobi od 14 do 20 godina, a međusobni posjeti Karlovčana i Austrijanaca odvijaju se već godinama.

U isto vrijeme, Lea Štranjgar i Sanja Zanki sudjelovale su na Konferenciji Youth Cinema Networka u okviru Up-and-Coming Film Festivala u Hannoveru u Njemačkoj. Youth Cinema Network osnovana je u Karlovcu u sklopu Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala 2013. godine te su do sada osim u Karlovcu konferencije održane u Tromsu u Norveškoj, Dubrovniku te Gornjem Milanovcu u Srbiji. Između njih održani su i manji sastanci, poput onoga u Berlinu u listopadu na kojemu je sudjelovala Lea.

U Hannoveru su se Lea i Sanja sastale s predstavnicima festivala iz Walesa, Slovenije, Norveške, Londona, Danske i Belgije te su održale sastanak sa Danom Thomasom koji radi istraživanje o filmskim festivalima za djecu i mlade. Neki od trenutnih fokusa rada YCN-a su organizacija Global Young Filmmaker's Day-a i redizajn web stranice te različite mogućnosti umrežavanja pojedinih festivala i drugih partnera.

Ovoga tjedna članovi Kinokluba Karlovac putuju na Zaragoza Film Festival u Španjolsku i Cameru Zizanio u Pyrgos u Grčkoj.

23.11.2015.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

U vrtlogu Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival Pitching Lola Bogat radionički program novog izdanja Revije i Festivala