Nagradni program

Selekcijska komisija

Josip Krunić, pedagog
Josip Krunić je bio nastavnik hrvatskog jezika u Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji u sklopu koje je osnovao Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG). Utemeljitelj je metodike dječjeg filmskog stvaralaštva. Zbog svog iznimnog doprinosa i rezultata u unaprjeđenju nastave hrvatskog jezika i književnosti te medijske kulture koju je učinio zanimljivom i pogodnom za stjecanje temeljnog znanja o filmu i filmskim ostvarenjima za osnovnoškolski uzrast, nagrađen je državnom nagradom za životno djelo “Ivan Filipović” 2010. godine. Inspiraciju za svoje filmove pronalazi u aktualnoj hrvatskoj stvarnosti ruralnih područja u suprotnosti s velegradskim životom te hrvatsku tradiciju i prirodne ljepote uspoređuje s dječjom svakidašnjicom Europe i svijeta.


Josip Krunić

Diana Nenadić, filmska kritičarka
Diana je filmka kritičarka i spisateljica koja je od kasnih ’80-tih objavila brojne članke i kritike u tiskovinama, umjetničkim i kulturnim magazinima, programu Hrvatskog radija te je uređivala mnoga izdanja kataloga o filmskim festivalima i kulturnim manifestacijama. Urednica je Hrvatskog filmskog ljetopisa te je izabrana za glavnu i odgovornu urednicu u Hrvatskom filmskom savezu 2000.godine za nekoliko filmskih i DVD izdanja hrvatskih eksperimentalnih, dokumentarnih i igranih antologija. Redovito uređuje retrospektive i programe za eksperimentalne i dokumentarne filmske festivale, kao i izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu, a bila je i članica nekoliko festivalskih žirija. Diana je predsjednica Udruženja hrvatskih filmskih kritičara od 2013. godine, a od 2008. predaje filmsku kritiku na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.


Diana Nenadić

Slaven Zečević, montažer
Rođen je u Dar es Salaam u Tanzaniji 1967. godine. Diplomirao je filmsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti 1991. godine. U pokretanju filmskog časopisa Kinoteka sudjeluje od 1988., a iste se godine započinje profesionalno baviti filmom. Tijekom 1990-ih objavljuje filmske eseje i kritike u raznim tiskovinama. Piše stručne i znanstvene tekstove za Hrvatski filmski ljetopis, a surađivao je na Filmskom leksikonu Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža. Magistrirao je temom iz povijesti hrvatskog filma na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Montirao je filmove Lukasa Nole, Hrvoja Hribara, Nevena Hitreca, Daniela Kušana i dr.


Slaven Zečević

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Udruga Dokuma, Makarska

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Makarska
Turistička zajednica grada Makarske
Hoteli Makarska d.d.

Partneri u organizaciji

Savjetovalište "Lanterna", Makarska
Udruga osoba s invaliditetom, "Sunce", Makarska