Novosti

"Mala makarska televizija" – radionica TV reportaže za djecu

Kao uvod u 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja će se održati od 5. do 8. listopada u Makarskoj, udruga Dokuma je pripremila niz dodatnih edukativnih sadržaja za najmlađe Makarane. Prva je radionica “Mala makarska televizija” koja se održava od 22. do 25. ožujka u Savjetovalištu “Lanterna” u Makarskoj.

Na radionici sudjeluje osam učenika i nastavnica iz makarskih osnovnih škola, a voditeljica je vrsna edukatorica Ivana Rupić, profesorica likovne kulture i voditeljica filmske i foto grupe u OŠ Jurja Šižgorića iz Šibenika. Radionica je strukturirana u tri faze, kroz koje će uz teoretski i praktični dio polaznici proći cijeli filmski proces od koncepta, preko snimanja do montaže. Cilj je upoznati polaznike s kreativnim i edukativnim procesom snimanja, te potaknuti razvoj filmskih i video grupa u makarskim školama.

Polaznici će realizirati jednu TV reportažu, formu koja je prirodni uvod u dokumentarni film, koja će svoju premijeru imati u sklopu programa “Grad bez kina” u subotu 26. ožujka u 18:30 sati u Vatrogasnom domu u Makarskoj. Uz premijeru rada s “Male makarske televizije” će se, uz besplatan ulaz, prikazati i nagrađeni dječji dokumentarni filmovi s recentnih izdanja Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u bloku nazvanom “MaTeeneja” prikladnom za najmlađu publiku.

Radionica se održava u sklopu pretprograma 54. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece čiji su priređivači Hrvatski filmski savez i udruga Dokuma, pokrovitelji HZTK i HAVC uz lokalno partnerstvo Savjetovališta ”Lanterna” i Udruge ”Sunce” iz Makarske.

23.03.2016.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Udruga Dokuma, Makarska

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Makarska
Turistička zajednica grada Makarske
Hoteli Makarska d.d.

Partneri u organizaciji

Savjetovalište "Lanterna", Makarska
Udruga osoba s invaliditetom, "Sunce", Makarska