Novosti

Radni posjet Makarskoj

U utorak, 20. listopada održan je radni posjet predstavnika Hrvatskog filmskog saveza Makarskoj. Tema je bila organizacija 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja će u Makarskoj biti održana od 5. do 8. listopada 2016.

Predstavnici Hrvatskog filmskog saveza u sastavu Vera Robić Škarica (predsjednica), Marija Ratković Vidaković (v.d. tajnica), Hrvoje Selec (suradnik za revijske programe) i Matija Žibrat (vanjski suradnik), zajedno sa priređivačem 54. Revije Josipom Vujčićem iz udruge DokuMA, održali su službeni sastanak kod gradonačelnika Makarske g. Bilića, uz prisustvo g. Selaka, predsjednika Odbora za kulturu, umjetnost i zabavu Grada Makarske i gđe. Ivandić, predstavnice Hotela Makarska d.d.

Nakon uvodnih riječi priređivača 54. Revije, predsjednice HFS-a Vere Robić Škarice i Josipa Vujčića iz udruge DokuMA, gradonačelnik Bilić dao je svoju podršku Reviji i obećao kako će Makarska biti odličan domaćin. Napominje kako Uprava Grada uvijek daje potporu programima u kulturi, a naročito kad se radi o populaciji djece. Podržava ideju stvaranja aktivnosti vezanih uz medijsku kulturu osnovnih škola i educiranje nastavnika kako bi se potaknuo razvoj audiovizualne djelatnosti na području Grada.

Makarska je bila domaćin Revije 1984. godine, te je želja domaćina bila ponovno nakon 32 godine Reviju realizirati upravo tamo. Cilj je programa uključiti cijeli Grad u program Revije, te pružiti osnovnim školama s područja Makarske rivijere kvalitetni program kako bi time nadopunili kurikulum medijskom kulturom, te potaknuli rad filmskih družina na nekoj od navedenih škola. Nakon dva uspješno realizirana festivala DokuMA, ne treba sumnjati kako su domaćini spremni realizirati 54. Reviju, te će time prezentirati grad Makarsku na najbolji mogući način. Momentalno na području grada Makarske ne postoji kontinuirano djelovanje filmskih družina, te je upravo zbog te činjenice bitno održati i podržati Reviju. Stoga treba pohvaliti inicijativu članova udruge  DokuMA koji su potekli iz Kinokluba Biokovo, nekad jednog od deset najaktivnijih kino klubova koji je 80-tih godina u Makarskoj vodio profesor Vinko Garmaz.

Na kino klubovima i filmskim družinama je samo da marljivo rade ovu školsku godinu na svojim novim filmskim uradcima kako bi mogli posjetiti 54. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Makarskoj!

23.10.2015.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Udruga Dokuma, Makarska

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Makarska
Turistička zajednica grada Makarske
Hoteli Makarska d.d.

Partneri u organizaciji

Savjetovalište "Lanterna", Makarska
Udruga osoba s invaliditetom, "Sunce", Makarska