Nagradni program

Ocjenjivački sud

Jacqueline Cosgrove, producentica
Jacqueline je diplomirala na Australskoj školi filma, televizije i radija. Još od 1997. podržava djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi u izradi filmova, a osnovala je i mnogobrojne centre dječje filmske produkcije u vrtićima i školama u New South Walesu. 2011. Jacqueline je osnovala The Bardic Studio, Australsku humanitarnu udrugu koja se bavi produkcijom, distribucijom i promocijom dječjeg filma. Kroz The Bardic Studio provodi istraživanja o prirodi i načinu funkcioniranja dječje filmske produkcije, podupire učitelje medijske kulture u razvoju njihovih područja, lobira za mlade filmaše i njihovo prepoznavanje u svijetu filma te je ravnateljica KidzFlicks, Međunarodnog festivala dječjeg filma u Sydneyu. Od 2013. Jacqueline istražuje načine kako podržati djecu sa srednjim i jakim poteškoćama u razvoju u stvaranju filmova i trenutno razvija model stvaranja filmova koji će koristiti profesori djece s posebnim potrebama. Njen model prvenstveno želi potaknuti djecu na pričanje njima važnih priča na način koji prikazuje njihova iskustva svijeta.


Jacqueline Cosgrove

Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu
Maja je diplomirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali je, umjesto da ode raditi u školu, slučajno dospjela u novinarstvo. Kao novinarka i urednica veći dio profesionalne karijere ostvarila je u tjedniku Školske novine, prateći područja odgoja i obrazovanja, dječjeg stvaralaštva i dječjih prava. Dugogodišnja je članica uredništva časopisa za obitelj, vrtić i školu Zrno. Danas radi kao savjetnica pravobraniteljice za djecu za odnose s javnošću. Objavljivala je u dječjim časopisima tekstove za djecu, od kojih je dio ušao u zbirku „Priče za mame i tate“ (Alinea, 2000.), a objavila je i knjigu za roditelje i one druge pod naslovom „Iz roditeljskog kuta ili roditelj u kutu“ (Školske novine, 2002.). Uredila je nekoliko stručnih publikacija iz područja odgoja i obrazovanja i dječjih prava te je u stručnim časopisima, zbornicima i drugim publikacijama objavila više članaka o zaštiti prava djece u medijima i drugim područjima.  Kontinuirano prati dječje filmsko stvaralaštvo u Hrvatskoj od 1999. godine kao članica ocjenjivačkog suda Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Od 2009. sudjeluje u izboru filmova profesionalnih autora i djece za UNICEF-ov Festival o pravima djece. U protekle tri godine sudjeluje i u dodjeli nagrade Plavi VAFI za film koji promiče dječja prava, Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin – VAFI.


Maja Flego

Kristina Kumrić, redateljica
Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (smjer: Projektiranje i dizajn), te na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu - Filmsku i TV režiju. Autorica je nekoliko kratkih igranih, kao i dokumentarnih filmova. Njezin dokumentarni film „Welcome to Igrane“ osvojioje specijalnu nagradu žirija na Vukovar Film Festivalu, 1. nagradu žirija na Liburnija Film Festivalu u Ičićima, a na Festivalu Frka, filmskoj reviji Akademije dramske umjetnosti osvojio je nagradu za najbolji film. Od 2013. predavačica je na katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Izvodi kolegije iz područja filmske umjetnosti (Kratki film i Dokumentarna reportaža). Njen kratkometražni igrani film „Po čovika“ premijerno je prikazan unutar sekcije Kratki rezovi (Short Cuts), natjecateljskom programu kratkometražnog filma 41. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.


Kristina Kumrić

Boris Poljak, direktor fotografije
Rođen je 1959. godine u Splitu gdje je studirao pravo. Od 1978. godine je član Kinokluba Split u čijoj produkciji tijekom 1980-ih kao autor ostvaruje dva neprofesionalna filma, "Nova godina" i "Geronimo je mrtav", a kao snimatelj osam eksperimentalnih filmova na Super 8 i 16 mm. Od početka 1990-ih djeluje kao profesionalni filmski i televizijski snimatelj. Jedan je od organizatora Sabora alternativnog filma u Splitu od 1982. do 1988. te jedan od pokretača. Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu. Nagrađen je za snimateljski rad na Danima hrvatskog filma 2000., 2001., 2004., 2005. i 2015. godine. U posljednje vrijeme najviše surađuje s redateljima Damirom Čučićem i Zdravkom Mustaćem. Direktor je fotografije u njihova tri dugometražna igrana filma: "Blizine", "Pismo ćaći" i "Vjetar puše kako hoće". Autor je nagrađivanog dokumentarno-eksperimentalnog filma "Autofokus". Potpredsjednik je i stalni suradnik Hrvatskog filmskog saveza, kako na projektima nastalima u produkciji Saveza, tako i kao predavač na Školi medijske kulture. Živi i radi u Splitu.


Boris Poljak

Petra Zlonoga, animatorica
Rođena je 1982. godine. Diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Autorica je nagrađivanih animiranih i eksperimentalnih filmova Dota (2016), Glad (2014), Daniil Ivanoviču, slobodan si (2011), Gregor (2010), Lisica (2010), Danil Ivanoviču, oženi me (2007).


Petra Zlonoga

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Udruga Dokuma, Makarska

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Makarska
Turistička zajednica grada Makarske
Hoteli Makarska d.d.

Partneri u organizaciji

Savjetovalište "Lanterna", Makarska
Udruga osoba s invaliditetom, "Sunce", Makarska