Zapis

Facebook HFS
54
2006
54/2006
Klubovi
ŠAF-ov kutak

Pozivi na festivale...

Interes za filmove ŠAF-a i dalje je velik, te gotovo svaki tjedan pristigne poneki novi poziv.
Tako će se film Voda prikazati na manifestaciji Mediterrianean Environmental Award, koja će se u drugoj polovici godine održati u Italiji i Turskoj, a izbor od desetak filmova ŠAF-ovih prikazat će se na važnoj filmskoj manifestaciji Osaka European Film Festivalu, koja će se potkrajstudenog održati u Japanu. Postoji mogućnost da tom festivalu sudjeluje i voditelj ŠAF-a Edo Lukman, koji bi uz prezentaciju stvaralaštva ŠAF-a (projekcije i izložba crteža i fotografija o radu ŠAF-a) trebao i voditi filmsku radionicu u jednoj školi u Osaki.

Sličan program priprema se i za Festival animiranih filmova u Tarnowu (Poljska), na kojem će kao gosti sudjelovati voditeljica ŠAF-a Jasminka Bijelić Ljubić i Toni Zadravec. Festival će biti održan potkraj svibnja.

Nova produkcija ŠAF-a

Iz ŠAF-ovih crtića

Ove godine šafovci su ostvariti čak sedam novih animiranih filmova, od kojih je pet prijavljeno za sudjelovanje na 44. reviji hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece (svih pet filmova žiri je odabrao za prikazivanje na Reviji).

Produkcija je prilično zanimljiva i raznolika: od novoga filma Tonija Zadravca, koji je nakon nagrađivanog filma Voda napravio novi autorski film Ruža, rađen u tehnici crteža olovkom na papiru, kompjutorske kolaž-animacije Svijet u kristalnoj kugli, dva filma mlađih autora, Bajka i Crna mačka, zanimljivoga filma Lopta, do dva početnička filma, Svi smo pali s Marsa i Operacija brašno.

Koliko su filmovi zaista dobri, vidjet će se uskoro na spomenutoj Reviji, a zatim i na nizu međunarodnih festivala na koje će filmovi biti poslani...

Cjelokupna produkcija bit će predstavljena na posebnoj projekciji u subotu, 10. lipnja u 19 sati u dvorani Centra za kulturu.

SADRŽAJ

ZAPIS