Zapis

Facebook HFS
54
2006
54/2006
Klubovi
Foto-videoklub Mirko Lauš, Pitomača

Foto-videoklub Mirko Lauš osnovan je 8. ožujka 2005. Ostavština pokojnoga Mirka Lauša bila je odlična osnova da se vrlo brzo okupe mladi Pitomače i zdušno prionu poslu. U kratku roku postavili su četiri izložbe fotografija i snimili dokumentarni film o Mirku Laušu. Videoskupina školske djece uspjela je za samo dva mjeseca snimiti šest kratkih videofilmova, među njima jedan animirani (plastelin), koje su pokazali pitomačkoj publici i gostima 8. ožujka 2006. u prepunoj dvorani gradskog vijeća.

Kamera marke Siemens, 16 mm, prva kamera u Pitomači kupljena 1957., proizvedena 1936.

Ja sam, mi smo duhovit je film kojim su se predstavili svih članovi kluba, Zadimljena šminkerica i Tri prijateljice parodije su na suvremeni život mladih, dok je Smrtonosna izdaja u dva dijela rugalica s temom američkih kaubojskih filmova.

Veseli šareni svijet sniman je uz Dan općine, kada je u Pitomači ’šareno’ od gostiju, vrtuljaka i balona, a animirani plastelin dočarao je ljubav dviju glista.

Veliki je događaj ovog susreta vitrina koja pokriva cijeli zid u kojoj su posložene kronološkim redom kamere, montažni stolići, radni pribor te najvažnije nagrade Kinokluba Slavica. Ta, recimo muzejska postava, trajna je uspomena na Slavicu, a kako je postavljena u dvorani Gradskog vijeća, vjećnici i razne delegacije te Pitomačani ubuduće neće moći zaboraviti Mirka Lauša i Kinoklub Slavica.

SADRŽAJ

ZAPIS