O nama

Tko organizira Reviju?

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svake godine posjeti drugi grad. Na taj način, uz Hrvatski filmski savez kao priređivači Revije iz godine u godinu izmjenjuju se osnovne škole, kinoklubovi i video družine diljem Hrvatske. Ove godine, Revija nema dva priređivača, nego čak tri, a gostuje i u tri grada. Ovogodišnju Reviju uz Hrvatski filmski savez organiziraju Filmsko-kreativni studio Vanima, Škola animiranog filma Čakovec i Osnovna škola Martijanec i to u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu.


Varaždin

Kao svojevrsni eksperiment u organizaciji to je svakako korak naprijed u produkciji Revije. Svakako je prednost činjenica da uz Ludbreg, gdje će se Revija drugi dan održavanja naći na svojevrsnom proputovanju, ostala dva grada domaćina (Čakovec i Varaždin) su već bili domaćini Revije (Čakovec čak više puta).


Ludbreg

S druge strane, Sjevernu bi Hrvatsku mogli nazvati svojevrsnim rasadnikom dječje animacije. Indikativna je činjenica da je pretprošle i prošle godine, polovicu programa činio upravo animirani film. Za tu pojavu zaslužne su (uz onu zaprešićku) dvije udruge sa sjevera Hrvatske – Škola animiranog filma Čakovec (ŠAF) i Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina.


Čakovec

Programski raspored Raspored projekcija

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Filmsko-kreativni studio Vanima, Varaždin
Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec
Osnovna škola Martijanec, Ludbreg