Novosti

Hrvatski filmski savez gostovao na DORF-u!

Od 6. do 9. ožujka u Vinkovcima se održava osmi po redu Festival dokumentarnog rock filma, popularni DORF. Festival kao takav zapravo je projekt kojeg organizira Udruga ljubitelja filma iz Vinkovaca, čiji je cilj povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s ostalim regionalnim udrugama u svrhu razmjene kulturnih informacija, posebno među mladim ljudima.

Festival ima tri selekcije – regionalnu i međunarodnu konkurenciju te filmove izvan konkurencije. Osim filmskih projekcija, festival karakterizira bogat popratni program – izložbe slika, fotografija, plakata, stripova, nakita, promocije knjiga, radionice sviranja usne harmonike, koncerti, DJ nastupi… Hrvatski filmski savez ove godine gostuje na DORF-u u okviru programa EDIT.

U okviru programa EDIT koji je usmjeren na promociju medijske (filmske) kulture, razvoj, povećanje učestalosti, kvalitete i utjecajnosti aktivnosti neovisne kulturne scene u Vinkovcima, odnosno cijeloj regiji mladim Vinkovčanima predstavljene su dvije manifestacije u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza: Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – nacionalna, odnosno međunarodna manifestacija posvećena srednjoškolskom filmu koja se posljednjih osam godina u suorganizaciji Kinokluba Karlovac održava u Karlovcu te Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, jedinu manifestacija u Hrvatskoj posvećenu isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Voditeljica Revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza, Marija Ratković Vidaković, u Vinkovcima je prezentirala obje Revije i Festival uz projekciju najboljih prošlogodišnjih ostvarenja s obje manifetsacije. Vinkovački osnovnoškolci uživali su u projekciji, a neki su i najavali kako će svoje filmove prijaviti što na karlovačku Reviju mladeži, što na Reviju djece koja se ove godine održava u čak tri grada: Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu.

Predstavljanja poput ovih na DORF-u učestali je način promocije i popularizacije programa Hrvatskog filmskog saveza, saveza udruga koji se raznolikošću vlastite djelatnosti nametnuo kao bitan igrač na hrvatskoj filmskoj sceni.

07.03.2014.

Programski raspored Raspored projekcija

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Filmsko-kreativni studio Vanima, Varaždin
Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec
Osnovna škola Martijanec, Ludbreg