Novosti

Tri domaćina 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ove godine uz već iskusne domaćine Šafovce iz Čakoveca i Vanimatore iz Varaždina, po prvi puta u toj će se ulozi naći i osnovnoškolci iz Osnovne škole Martijanec koji će nas ugostiti drugog dana Revije u Ludbregu.

Iako su prvi puta sa filmom na Reviji sudjelovali prošle godine u Kutini, na inicijativu učiteljice Spomenke Struški preuzeli su dio domaćinstva uz puno entuzijazma nastavljaju svoji filmski put koji je podržala i ravnateljica škole Sonja Huzjak.

Osnovna škola Martijanec nastala je davne 1825. godine kada je martijanečki župnik Antun Kuntarić u dogovoru s grofom Bartolom Patačićem, vlasnikom dobra Martijanec, osnovao je prvu pučku učionicu za obučavanje muške i ženske mladeži. Od tada do današnjih dana prostor predviđen za školu, pa i školska zgrada, često je mijenjana. Gradnja nove školske zgrade završena je 1971. godine, a školska dvorana površine 740 m2 otvora je u studenom mjesecu 2003. godine. Školu pohađa više od 200 učenika raspoređenih u 16 razrednih odjela, a zaposleno je 43 djelatnika. Škola je posebno prepoznatljiva po Učeničkoj zadruzi "Jabuka", koja postiže zapažene rezultate, a za svoj rad je dobila brojna priznanja i na državnoj razini. Zadruga ima nekoliko sekcija: Mladi voćari, Mladi cvjećari, Mladi vrtlari, Mladi pletači i Mali kreativci. Škola je dobila i status Međunarodne Eko-škole.

Dio posla učenici OŠ Martijanec su već odradili, a to je vizualni identitet za 52. reviju. Tako je u sklopu školske likovne grupe pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Sonje Đurkin nastao plakat kojeg je finalno izradio učenik Bernard Lelak.

Do 15. lipnja traju prijave za 52. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, pa osnovnoškolce pozivamo da svoje nove filmske radove prijavite kako bi se svi zajedno mogli družiti u čak tri grada domaćina!

03.06.2014.

Programski raspored Raspored projekcija

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Filmsko-kreativni studio Vanima, Varaždin
Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec
Osnovna škola Martijanec, Ludbreg