Novosti

Filmovi djece na Dječjem festivalu u Cinestaru!

U Cinestar kinima diljem Hrvatske se od 14. do 21. travnja održava se Dječji festival. Izuzev hvaljenih dugometražnih filmova za djecu (Lego film, Duh Babe Ilonke, Ernest i Celestine...) na Cinestarovim filmskim platnima od Osijeka do Dubrovnika prikazivat će se i dječji filmovi nagrađeni na 51. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, što je u kontekstu distribucije dječjeg filma jedan jako veliki korak naprijed (detaljan raspored događanja, koji uključuje i različite radionice može se pronaći na www.blitz-cinestar.hr).


Moji prijatelji kao ja

Tako će djeca iz krajeva Hrvatske moći pogledati sljedeće dječje filmove već afirmiranih videodružina:

  • Moji prijatelji kao ja, TV reportažu družine Hodači po žici iz Osnovne škole Rudeš, koji nam priča priču o troje djece iz Centra za odgoj i obrazovanje
  • Leone i Renato, dokumentarni film ZAG-ovaca iz Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, koji nas upoznaje s istoimenom braćom iz naslova filma s kojima mladi filmašu pohađaju školu. No, Leoneu i Renato u školi pomaže njihova asistentica u nastavi.
  • Laaa, animirani film ekipe iz Foto kino video kluba Zaprešić, koji nam putem harmonije priča priču o sličnostima i razlikama za kojima svi (ne)stremimo.


Leone i Renato

Možda će netko od malih gledatelja i sam dobiti ideju za svoj novi uradak. U tom slučaju, može ga prijaviti na 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja se održava od 25. do 28. rujna u čak tri hrvatska grada: Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. lipnja pristupom na sljedeći link.


Laaa

09.04.2014.

Programski raspored Raspored projekcija

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Filmsko-kreativni studio Vanima, Varaždin
Škola animiranog filma Čakovec, Čakovec
Osnovna škola Martijanec, Ludbreg