Novosti

JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI!

Osnovnoškolci, želite li biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine? Srednjoškolci, ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu, ovo je prava prilika za vas!

Još 7 dana otvorene su prijave za 22. Filmsku reviju mladeži i 10. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu i 55. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to, u četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Ovogodišnja, 55. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece bit će održana u Sisku, od 28. rujna do 01. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Sisak.

Uvjete prijave i online prijavnicu za Reviju možete pronaći ovdje.

Sa skoro 600 prijava iz 36 zemalja svijeta, 4.000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Revija i Festival održavaju se od 12.do 16. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Novost u ovogodišnjem programu je mogućnost prijave i ostvarenja koji još nisu gotovi – tzv. work in progress. Riječ je o novouspostavljenoj kategoriji namijenjenoj nedovršenim ostvarenjima u fazi postprodukcije od kojih se pet izabire za sudjelovanje na posebnoj radionici za vrijeme Revije i Festivala. Prijave za navedenu kategoriju bit će otvorene zasebno i bit će moguće do 01. kolovoza.

Uvjete prijave za Reviju i Festival kao i online prijavnicu možete pronaći ovdje.

Prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2017. godine!

25.05.2017.