Ocjenjivački sud

Luka Hrgović
Luka je rođen 1986. u Zagrebu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, te diplomirao na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se filmom, animacijom i kraćim video formama. Sudjeluje na mnogim filmskim revijama i festivalima te izlaže u galerijama. Osvojio je mnoge nagrade, između ostalih i Rektorovu nagradu za igrani film „Etida“ 2011. godine.

S Revijom mladeži prijateljstvo ga veže još iz srednjoškolskih dana kada je osvajao svoje prve nagrade, a otkad su ga prije nekoliko godina FRFF-ovci otkrili kao nekadašnjeg laureata, ne ispuštaju ga iz ruku. Ovo mu je već četvrta godina u nizu da u nekoj od uloga sudjeluje na FRFF-u.


Luka Hrgović

Frano Mašković
Frano je rođen 1978. godine u Dubrovniku. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Stalni je član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Dosad je surađivao s mnogim redateljicama i redateljima: Teom Alagić, Tijanom Zinajić, Paolom Magellijem, Ivicom Buljanom, Brankom Brezovcem, Reneom Medvešekom, Dinom Mustafićem. Godine 2007. surađivao je s Janom Fabreom na projektu Rekvijem za metamorfozu (Troubleyn) za Salzburger Festspiele.


Frano Mašković

Alison McCloskey
Od svoje petnaeste godine Alison razvija strast za filmom pohađanjem godišnjeg Filmskog festivala u Corku, koji prikazuje najbolje nezavisne svjetske filmove, dokumentarne i kratke filmove. Nakon što je završila studij umjetnosti, preselila se u London gdje je otkrila prilike za učenje o pisanju scenarija, animaciji i snimanju sa Super 8 filmom.

Započela je svoju karijeru u filmskom obrazovanju 2002. godine kao glavni mentor i koordinator za program Youth Animation and Media, gdje je vodila besplatne filmske radionice za mlade u jugoistočnom Londonu. Pod njezinim vodstvom YAM je omogućio produkciju više od 150 kratkih filmova lokalne djece i pokrenuo festival „Yam on Rye“, jedan od prvih festivala koji je prikazivao radove mladih u Londonu. Kasnije je postala direktor Filmskog festivala za mlade Flipside gdje je obučavala tim mladih volontera kako bi mogli nezavisno planirati, organizirati i prezentirati projekcije. Od 2012. Alison je voditeljica projekata Akademije za budući film Britanskog filmskog instituta, programa za razvoj talenata ambicioznih filmaša u dobi od 16 do 19 godina. Studenti uče o procesu izrade filma od scenarija do velikog zaslona kroz niz predavanja s profesionalcima u filmskoj industriji. Uče kako producirati film u nizu različitih formata, od Super 8 i 16 mm filma do Black Magic URSA digitalnih filmskih kamera. Također uči mlade kako da dođu do novčanih sredstava za svoje filmove i da planiraju njihov put kroz distribuciju do pronalaska publike na kraju.

Kroz svoj rad s mladima Alison pokušava poticati odnos prema filmu kao prema obliku umjetnosti i kao sredstvo za osobno i društveno obogaćenje. Naglašava odgovornost mladih filmaša da inoviraju i nanovo otkrivaju film usred industrije koju vodi komercijalna glavna struja te da propituju svrhu projekata koje izvode u tom kontekstu.


Alison McCloskey

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Zatvorene 22. Revija i Festival, proglašeni pobjednici! Omlet Petak na Reviji i Festivalu: posljednje projekcije natjecateljskog programa, dokumentarac Iza lica zrcala te filmski kviz! Četvrtak na Reviji i Festivalu: natjecateljski program, niz radionica, filmovi Gorana Ribarića i Trampolin Katarine Zrinke Matijević
Kajgana Utvrdo Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival! Šorbula Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program Uz doručak s jajima predstavljeni 22. Filmska revija mladež i 10. Four River Film Festival u Karlovcu! Predstavljanje filmskih početaka danas priznatih autora: autorske večeri s Čejen Černić i Goranom Ribarićem Autorice dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži: od 37 naslova u konkurenciji, čak 26 režirale redateljice Natječaj "Pack&Pitch" u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood! Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas! Karlovac u rujnu opet postaje svjetsko središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva! Prijave za kategoriju „Work in progress“ u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala otvorene su do 15. kolovoza! Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala! JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI! OTVORENE PRIJAVE ZA 22. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 10. FOUR RIVER FILM FESTIVAL – OVE GODINE USPOSTAVLJENA JE I KATEGORIJA WORK IN PROGRESS Ekipa za 50 - jubilarni broj „Dnevnika u boci!“ Mlade hrvatske filmašice sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Dnevnik u boci – odsada tijekom cijele festivalske godine! Revijski i obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza predstavljeni u Los Angelesu Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku