Novosti

Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku

Hrvatska filmska delegacija ovaj je tjedan putovala preko Atlantika! Sanja Zanki (Kinoklub Karlovac) i Marija Ratković Vidaković (Hrvatski filmski savez) boravile su na All American High School Film Festivalu (AAHSFF), koji se od 7. do 9. listopada održao u New Yorku. One su tijekom trajanja festivala promovirale revijske programe Hrvatskog filmskog saveza te Four River Film Festival.

AAHSFF je, uz National Film Festival for Talented Youth, najveći festival srednjoškolskog filma u SAD-u, a na njemu se prikazuju ponajbolji američki filmovi mladih. Festival tako okuplja i predstavlja najveće mlade talente te ih priprema za daljnji napredak u filmskoj industriji. Festival je i mjesto susreta i umrežavanja filmskih organizatora, profesionalaca i mentora kojima pak služi kao platforma za razmjenjivanje vrijednih iskustava i ideja.

Tajnica Hrvatskog filmskog saveza Marija Ratković Vidaković, na festivalu je sudjelovala na panelu „Poslovi u filmskoj industriji“, a održala je, među ostalim, i sastanke s direktorom AAHSFF-a, Tomom Oliviom, te s američkim partnerima iz Prodigy Camp-a i Relativity School-a. Također, u svrhu promocije Four River Film Festivala na festivalu su prikazana i četiri pobjednička filma s lanjskog izdanja Filmske revije mladeži koja se svake godine održava u Karlovcu, između ostalih i eksperimentalni film "Ana", čiji su autori Marko Bičanić i Nika Vahčić.

Posebno valja izdvojiti i prigodni festivalski štand na kojemu su gosti mogli saznati sve informacije o revijskim programima Saveza, a vrijedi zabilježiti da su već prvi dan svi materijali gotovo razgrabljeni. Marija i Sanja nam donose djelić atmosfere s promo štanda FRFF-a: "Donijele smo jedan kofer pun promo materijala: razglednica, kataloga FRFF-a i dječje Revije i sigurno jedan bunt Dnevnika u boci. Izvadile smo sve iz kofera i posložile jedan lijepi izložbeni stol - žuti da žući ne može biti (čak je i dječja Revija ove godine žuto plava). Devet sati kasnije, ostale smo skoro bez svega. U jednom trenutku smo počele nadopisivati kontakte na Dnevnike u boci i njih dijeliti umjesto vizitki. Iza svakog tog promo materijala stoji priča - nitko isti nije dobio u ruku bez recitacije o FRFF-u ili hrvatskom dječjem filmu. Nikad u jednom danu nismo toliko pričale o filmovima djece i mladeži."

Tako se, zahvaljujući našim predstavnicama i veselom žutom štandu, sve do dalekog New Yorka pronio dobar glas o hrvatskim filmovima djece i mladeži. Radujemo se budućim filmskim gostovanjima i suradnjama!

13.10.2016.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Zatvorene 22. Revija i Festival, proglašeni pobjednici! Omlet Petak na Reviji i Festivalu: posljednje projekcije natjecateljskog programa, dokumentarac Iza lica zrcala te filmski kviz! Četvrtak na Reviji i Festivalu: natjecateljski program, niz radionica, filmovi Gorana Ribarića i Trampolin Katarine Zrinke Matijević
Kajgana Utvrdo Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival! Šorbula Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program Uz doručak s jajima predstavljeni 22. Filmska revija mladež i 10. Four River Film Festival u Karlovcu! Predstavljanje filmskih početaka danas priznatih autora: autorske večeri s Čejen Černić i Goranom Ribarićem Autorice dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži: od 37 naslova u konkurenciji, čak 26 režirale redateljice Natječaj "Pack&Pitch" u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood! Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas! Karlovac u rujnu opet postaje svjetsko središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva! Prijave za kategoriju „Work in progress“ u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala otvorene su do 15. kolovoza! Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala! JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI! OTVORENE PRIJAVE ZA 22. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 10. FOUR RIVER FILM FESTIVAL – OVE GODINE USPOSTAVLJENA JE I KATEGORIJA WORK IN PROGRESS Ekipa za 50 - jubilarni broj „Dnevnika u boci!“ Mlade hrvatske filmašice sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Dnevnik u boci – odsada tijekom cijele festivalske godine! Revijski i obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza predstavljeni u Los Angelesu Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku