Novosti

Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program

Službeno otvaranje festivala uz Kratki izlet Igora Bezinovića u 20 sati na Korani

Karlovac, 11. rujna -  Karlovac u utorak, 12. rujna postaje privremeno središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva: 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival trajat će do 16. rujna.  Od jutarnjih pa sve do kasnih večernjih sati, održat će se bogat i raznovrstan program na različitim lokacijama za sve uzraste.

Revija i Festival službeno se otvaraju  u 20 sati na rijeci Korani – nakon svečane ceremonije otvaranja pod vodstvom glumaca Hrvojke Begović i Adriana Pezdirca te radijskog voditelja Frane Domitrovića,  uslijedit će projekcija igrano-dokumentarnog filma Kratki Izlet Igora Bezinovića. Riječ je o pobjedniku ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, nastalom prema motivima iz istoimenog romana Antuna Šoljana. Taj hibrid dokumentarnog filma i fikcije prati Stolu, mladića u kasnim dvadesetima, koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima.

A prvi festivalski dan započet će već u jutarnjim satima (10 h) uz projekcije filmova iz programa Najbolje iz dječje filmske kuhinje. Riječ je o najboljim ostvarenjima s dosadašnjih Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, i to autora i autorica čiji će recentni filmski naslovi biti prikazani na ovogodišnjoj Reviji. U 12 sati uslijedit će radionički program za karlovačke osnovnoškolce realiziran u suradnji s Foto danima mladih.

U ranim poslijepodnevnim satima, u 13 sati u GK Zorin dom održat će se debata Snimati nasilje ili reagirati na njega?; riječ je o programu koji se već tradicionalno održava u sklopu dodjeljivanja nagrade Žuta nastava. Spomenutu nagradu ponovno dodjeljujemo autorima filmova iz Hrvatske i svijeta koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuju nasilje. Debatu će moći pratiti svi sudionici te će Karlovac i ove godine biti ne samo filmsko središte mladih nego i središte borbe protiv nasilja.

U 17 sati uslijed će druženje ispred GK Zorin dom, uz piknik i speeddating, dok će u 20 sati biti održano svečano otvaranje Revije i Festivala uz gore spomenuti film Kratki izlet. Nakon projekcije filma, od 23 sata, održat će se zabavni program uz grupu 4head.

11.09.2017.

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Zatvorene 22. Revija i Festival, proglašeni pobjednici! Omlet Petak na Reviji i Festivalu: posljednje projekcije natjecateljskog programa, dokumentarac Iza lica zrcala te filmski kviz! Četvrtak na Reviji i Festivalu: natjecateljski program, niz radionica, filmovi Gorana Ribarića i Trampolin Katarine Zrinke Matijević
Kajgana Utvrdo Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival! Šorbula Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program Uz doručak s jajima predstavljeni 22. Filmska revija mladež i 10. Four River Film Festival u Karlovcu! Predstavljanje filmskih početaka danas priznatih autora: autorske večeri s Čejen Černić i Goranom Ribarićem Autorice dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži: od 37 naslova u konkurenciji, čak 26 režirale redateljice Natječaj "Pack&Pitch" u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood! Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas! Karlovac u rujnu opet postaje svjetsko središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva! Prijave za kategoriju „Work in progress“ u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala otvorene su do 15. kolovoza! Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala! JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI! OTVORENE PRIJAVE ZA 22. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 10. FOUR RIVER FILM FESTIVAL – OVE GODINE USPOSTAVLJENA JE I KATEGORIJA WORK IN PROGRESS Ekipa za 50 - jubilarni broj „Dnevnika u boci!“ Mlade hrvatske filmašice sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Dnevnik u boci – odsada tijekom cijele festivalske godine! Revijski i obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza predstavljeni u Los Angelesu Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku