Mreža filmskog stvaralaštva mladih

O mreži

• YCN (kratica engleskog naziva 'Youth Cinema Network') je mreža filmskih festivala mladih te organizacija i nastavnika medijske kulture koja potiče i poboljšava filmsko stvaralaštvo mladih.

• YCN želi osnažiti mlade filmaše da pričaju svoje priče, dajući im alate i perspektive koji su im za to potrebni.

• Vizija YCN-a je - kroz međunarodnu suradnju - pokazati mlade filmaše i njihove priče međunarodnoj publici.

• Krajnji cilj ove Mreže je obogatiti Europsku filmsku kulturu.

U rujnu 2013. predstavnici filmskih festivala mladih i medijskih centara iz 15 europskih zemalja sastali su se na međunarodnom festivalu srednjoškolskog filma "Four River Film Festival" u Karlovcu, Hrvatska. Tu su zajednički osnovali "Europsku mrežu filmskog stvaralaštva mladih". To je mreža europskih filmskih festivala mladih i medijskih centara čiji je cilj unaprijediti razmjenu među institucijama članicama i poduprijeti filmsko stvaralaštvo mladih i medijsku pedagogiju.

Mreža se sastoji od partnerskih festivala, organizacija i udruga koje aktivno djeluju na području filmskog stvaralaštva mladih. Zamišljena je kao jedinstvena platforma u okviru koje će biti postavljena zajednička web stranica, a glavni cilj joj je osnažiti filmsko stvaralaštvo mladih diljem Europe, poticati mlade na profesionalno bavljenje filmom i omogućiti alate i znanja mladim ljudima kako bi svoje filmske priče mogli ispričati na festivalima diljem Europe. Osim web stranice gdje će transparentno biti prikazane aktivnosti svih organizacija koje su dio Mreže, pokrenuta je i Facebook stranica koja će više biti prilagođena mladim ljudima koji najviše vremena provode na društvenim mrežama. Na taj način moći će redovito primati obavijesti o novim aktivnostima unutar Mreže, komunicirati sa svim sudionicima Seminara i slično.

Kako će vam to pomoći kao filmašima?

Praktično: kad prijavite film, pokušat ćemo ga širiti unutar mreže. Mreža će vam također olakšati da se prijavite za financiranje troškova za međunarodne radionice i usavršavanje. Planiramo dodijeljivati međunarodnu nagradu filma mladih koja je osmišljena kako bi pružila podršku izvanrednim talentima.

I, vrlo važno: želimo obogatiti Europsku filmsku kulturu podržavajući osobito autentične filmove, neobične i hrabre, koji se razlikuju od mainstreama u kinu i na TV-u.

 

Reviju podupiru

Priređivači

Hrvatski filmski savez
Kinoklub Karlovac

Pokrovitelji

Hrvatski audiovizualni centar
Hrvatska zajednica tehničke kulture
Grad Karlovac
Županija Karlovačka
Turistička zajednica grada Karlovca

Tehnička podrška

Gimnazija Karlovac
Zajednica tehničke kulture Karlovac

Mladi hrvatski filmaši sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Zatvorene 22. Revija i Festival, proglašeni pobjednici! Omlet Petak na Reviji i Festivalu: posljednje projekcije natjecateljskog programa, dokumentarac Iza lica zrcala te filmski kviz! Četvrtak na Reviji i Festivalu: natjecateljski program, niz radionica, filmovi Gorana Ribarića i Trampolin Katarine Zrinke Matijević
Kajgana Utvrdo Započeli 22. Filmska revija mladeži i 10. Four River Film Festival! Šorbula Počinju Filmska revija mladeži i Four River Film Festival – prvi festivalski dan donosi bogat program Uz doručak s jajima predstavljeni 22. Filmska revija mladež i 10. Four River Film Festival u Karlovcu! Predstavljanje filmskih početaka danas priznatih autora: autorske večeri s Čejen Černić i Goranom Ribarićem Autorice dominiraju ovogodišnjom selekcijom Filmske revije mladeži: od 37 naslova u konkurenciji, čak 26 režirale redateljice Natječaj "Pack&Pitch" u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood! Još niste završili svoj film? Imamo novu kategoriju samo za vas! Karlovac u rujnu opet postaje svjetsko središte srednjoškolskog filmskog stvaralaštva! Prijave za kategoriju „Work in progress“ u okviru Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala otvorene su do 15. kolovoza! Mladi animator Luka Pisačić na radionici Prodigy Camp u Seattlu Objavljen natjecateljski program 22. Filmske revije mladeži i 10. Four River Film Festivala! JOŠ 7 DANA OTVORENE PRIJAVE ZA REVIJE DJECE I MLADEŽI! OTVORENE PRIJAVE ZA 22. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 10. FOUR RIVER FILM FESTIVAL – OVE GODINE USPOSTAVLJENA JE I KATEGORIJA WORK IN PROGRESS Ekipa za 50 - jubilarni broj „Dnevnika u boci!“ Mlade hrvatske filmašice sudjeluju u snimanju filma na festivalu Camera Zizanio u Grčkoj Dnevnik u boci – odsada tijekom cijele festivalske godine! Revijski i obrazovni programi Hrvatskog filmskog saveza predstavljeni u Los Angelesu Predstavnice Hrvatskog filmskog saveza i Four River Film Festivala na All American High School Film Festivalu u New Yorku