homeEKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...

Iako je od završetka posljednjeg izdanja Filmske revija mladeži i Four River Film Festivala, nacionalne, odnosno međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu prošlo svega 40tak dana karlovački filmaši već su puni elana za sljedeću godinu. Naime, u svrhu prezentacije Four River Film Festivala srednjoškolcima izvan granica Hrvatske i brendiranja festivala kao svjetske hit destinacije za srednjoškolski film, članovi organizacijskog tima predvođeni koordinatoricom obje manifestacije, Marijom Ratković i sami su krenuli na mali put - ne oko svijeta, nego samo Europe :)

Do prve stanice u nizu stigli su protekli tjedan. Naime, u okviru Media Literacy Award-a - godišnje nagrade za najbolji i najinventivniji medijski projekt napravljen unutar edukativnog sustava europskih obrazovnih institucija koje organizira austrijsko Ministrastvo prosvjete predstavljen je i Four River Film Festival - kao jedinstvena manifestacija ne samo u Europi, nego i u svijetu gdje srednjoškolci mogu predstaviti vlastite video uratke, komentirati ih i naravno, međusobno izmjenjivati iskustva, ne samo u vidu projekcija filmova, već i u kontekstu različitih radionica, tribina i sl. Za vrijeme svog boravka u Beču, Karlovčani su dogovorili i predstavljanje ove interesantne nagrade za koju se mogu natjecati sve video skupine s područja Europe na Four River Film Festivalu sljedeće godine u okviru programa Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima.

Media Literacy Award samo je jedan u nizu subjekata s kojima Four River Film Festival ostvaruje odličnu suradnju i na taj način stvara čitavu mrežu festivala, radionica i ostalih evenata namijenjenih srednjoškolcima. U posljednje tri godine kroz program Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima prezentirano je desetak različitih programa kojima su ciljna skupina upravo srednjoškolci.

Tijekom mjeseca studenog organizacijski tim Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži očekuje gostovanje u Budimpešti na Internacionalnom festivalu filma i fotografija za mlade - Faludi, te u austrijskom gradu Welsu gdje se održava Youki - međunarodni festival medijskih projekata za mlade.

Program 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala koji se održavaju u Karlovcu u rujnu 2012. godine bit će očito i više nego bogat.

25.10.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!