homeNACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!

Publika ovogodišnje 16. Filmske revije mladeži i 4. Four river film festivala u četiri festivalska dana uživat će u 84 filma iz svih djelova Hrvatske i svijeta, no jedan će trojac u filmove gledati s posebnom pozornošću. Od 07. do 10. rujna Karlovac će biti centar filmskih događanja za mlade, a kome će Revija i Festival nakon ta četiri dana imati posebno mjesto u srcu odlučit će upravo taj "strogi trojac". Radi se, naravno, o žiriju koji će kao i svake godine morati odlučiti o devet od ukupno jedanaest nagrada, a to su: po jedna nagrada, posebno u Revijskom, posebno u Festivalskom djelu u svakoj od kategorija:  animirani film, dokumentarni film, igrani film i kategorija slobodnog stila u kategoriji nacionalnih filmova, te Grand Prix za najbolji film - nagrada koja zapravo ujedinjuje Reviju i Festival. Samom činjenicom da su filmovi stigli iz 22 zemlje svijeta odlučivanje o najboljem postaje teško, ali upravo zato ovogodišnji žiri čini velika trojka filmskog svijeta.

Andrei Tanase rumunjski je filmski i televizijski redatelj i scenarist koji je nakon završenog fakulteta filmske i kazališne umjetnosti svoje mjesto našao u režiranju kratkometražnih filmova. Vrlo brzo počeo se baviti i reklamama no nije stao samo na tome. 2008. postaje scenarist sitcoma Tempuri Noi koji u Rumunjskoj ima veliku publiku. Upravo zbog svog iskustva i mnogih nagrada i priznanja od kojih je jedna i s čuvenog Canneskog filmskog festivala dobio je mjesto u vrućoj stolici opakog žirija. širom otvorene oči u filmsko platno imat će i Aldo Tardozzi. Iako na prvu ne zvuči tako, radi se o hrvatskom redatelju za kojeg prvo treba spomenuti njegov nedavno predstavljeni film Fleke, koji je bio jedini hrvatski predstavnik u kategoriji dugometražnih uradaka na Sarajevo Film Festivalu.  Posjetioci 16. filmske revije mladeži i 4. Four River Rilm Festivala njegovu kvalitetu će sami moći procjeniti u okviru programa Dubovac Open Air. Aldo Tardozzi je nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu prionuo radu na reklamnim i video spotovima, a danas se uz njegovo ime vežu hrvatske najpoznatije serije, kao npr. Bitange i princeze. Ovom dvojcu društvo će praviti i Gabor Rethi, filmaš iz Mađarske koji animaciju ima u malom prstu! Za Gabora se može reći da je 3u1: animator, predavač i pedagog animacije na Sveučilištu u Budimpešti! U svakom slučaju ovaj - dramaturško - režijski - animirani trojac očekuju puno posla!

84 filma i tri mušketira četiri dana u Karlovcu na 16. filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu! Tko preživi, pričat će!

11.08.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!