homePOČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA

PRIPREMA, POZOR, CEDEVITA GO!

Žutilo je preplavilo karlovačke ulice! Nagradnom igrom Cedevita GO, pod pokroviteljstvom branda Cedevita Atlantic Grupe 07. rujna, u 10 sati počela je 16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival. Dvadeset i jedan sudionik podijeljen u četiri teama, i to redom iz Gimnazije Karlovac, Medicinske škole Karlovac i Mješovito industrijsko - obrtničke škole Karlovac borio se za Cedevita poklon paket. Teamovi su u ovoj velikoj akciji imali za cilj sakupiti isječke filmova s četiri lokacije - GK Zorin dom, Kina Edison, Knjižnice za mlade i Gimnazije Karlovac te ih što prije posložiti u Centru za mlade Grabrik. Tko je bio brži i prije stigao do cilja otkrit će se u petak, 9. rujna, u 18:30 nakon 7. projekcije u okviru natjecateljskog programa u GK Zorin dom.

TRISTOTINJAK MALIŠANA UŽIVALO U AVANTURI MALOG IVE, GLAVNOG JUNAKA FILMA SINJI GALEB

Samo sat vremena kasnije raspored je popunio program za nešto mlađu publiku, a centralno festivalsko mjesto preplavila su djeca u pratnji svojih roditelja i učitelj.  U četiri dana organizatori Revije i Festivala, Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez, su u sklopu popratnog programa Filmski 5+ uz Dukatino za najmlađe osmislili jedinstven filmski užitak: danas je sve započelo filmom starijim od pola stoljeća, prvim hrvatskim ostavarenjem namijenjenom dječjoj publici -  Sinji galebautora Branka Bauera u kojem je uživalo preko 300 razdragane djece, a sve ih je zabavljala maskota Dukatina.

SREDNJOŠKOLCI UPOZNAJU SREDNJOŠKOLCE IZ CIJELOG SVIJETA!

I dok naši najmlađi uživaju u Dukatinu i nestrpljivo čekaju sljedeći dan i projekciju Malih letećih medvjeda oni nešto stariji za samo nekoliko sati mogu upoznati slične festivale i radionice posvećene srednjoškolskom filmu u Hrvatskoj i svijetu, u sklopu popratnog programa Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima. Na današnjem tapetu na predstavljanju u Knjižnici za mlade bit će: Nordic Youth Film Festval- norveški festival koji je prizašao je iz želje nekolicine entuzijasta za poticanjem djelovanja mladih lokalnih filmskih stvaralaca, platforma za oblikovanje i isticanje vlastitog mišljenja o aktualnim svjetskim problemima - Svjetski samit medija za mlade i  Kid's Eye Film Festival- relativno mladi mađarski festival osnovnog i srednjoškolskog filma uz kojeg nerijetko budu organizirane niz radionica i ljetnih kampova za djecu.

FILM SE VRAĆA KUĆI - KINO EDISON U ŽUTILU

Na večerašnju glavnu lokaciju selimo se u 20 i 30 sati. Tada će se nakon punih pet godina ponovno čut onaj šarmantno klepetav zvuk 35mm projektora, a 24 sličice u sekundi izmjenjivat će se pred očima gledatelja. Film se vraća kući zahvaljujući svečanom otvorenju 16. Filmske revije mladeži i 4. Four River Film Festivala. Ceremoniju otvaranja vodit će priznata karlovačka glumica Zrinka Cvitešić, a tokom ceremonije publici će se obratiti gradonačelnik Karlovca- prof. Damir Jelić, tajnica HFS-a Vera Robić Škarica, koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković te Srećko Šestan, ravnatelj Uprave za izvedbene umjetnosti i audiovizualne djelatnosti pri Ministarstvu kulture. Samo otvaranje glazbeno će upotpuniti Singrlice, samoborsko- karlovačka ženska vokalna skupina.

Već tradicionalno, Reviju i Festival otvorit će troje pobjednika prošlogodišnjeg izdanja, a ove godine desna ruka u otvaranju bit će im četiri maskote Revije i Festivala: Kauboj, Sith, Charlie Chaplin i Profesor Baltazar.

Nakon svečanog otvaranja prva projekcija natjecateljskog programa iz samog vrha svjetske srednjoškolske filmske produkcije (Moldavije, Slovenije, Južne Koreje, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske). Svečano otvaranje začinit će i prikazivanje inserta iz dokumentarnog filma 1579. - 1979 autora Oscarovca Dušana Vukotića napravljenog za 400. rođendan grada Karlovca, kao i projekcija filma Petak iz 60-tih godina, čiji su autori svojevrsni prethodnici današnjih karlovačkih Kinoklubaša - članovi Kino sekcije tadašnje Gimnazije Dr. Ivan Ribar  u čije ime će se publici obratiti prof. Josip Šimunčić, jedan od autora filma Petak.

Nakon uživanja u sedmoj umjetnosti svi posjetitelji 16. Filmske revije mladeži i 4. Four River Film Festivala svoju će pažnju prebaciti na prvu umjetnost, glazbu. U 22 i 30 sati ispred kina Edison nastupaju poznati karlovački sastav The Chocolate Nipples.

Ovo je samo prvi dan festivala. Što tek slijedi iduća tri? Žuto filmsko ludilo na svojem je vrhuncu!

Kontakt za medije: Marija Ratković, 098 92 77 483, marijaratkovic@gmail.com

07.09.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!