homeZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM

Kao i proteklih dana, niti treći dan 16. Filmske revije mladeži i 4. Four river film festivala nije gostima i posjetiteljima ostavio mjesta za dosadu. Od filmskih radionica preko natjecateljskih projekcija do programa pod otvoreniM nebom žuti Hollywood se polako približio svom kraju.

Već u jutarnjim satima mladi su filmaši imali priliku sudjelovati na filmskim radionicama. Četiri su lokacije - Lumier media, Knjižnica za mlade Karlovac, Gimnazija Karlovac i Centar za mlade Grabrik bile centar kreativnog stvralaštva i to pod palicom Vjekoslava Živkovića -  voditelja radionice animacije kavom,  Jure Troje -  voditelja radionice igranog filma u jednom kadru,   ekipe filma The show must go on, Ivane Štedul spiritus – movens radionice radio drame,  te Zdenke Mihelj voditeljice radionice filmske maske i šminke.

I dok su neki upijali znanje na radionicama drugi su, oni malo mlađi, uživali na projekciji popratnog programa Filmski 5+ uz Dukatino. U 11 sati u GK Zorin dom počelo je prikazivanje animirane filmske avanture u kojoj su naši najmlađi imali priliku pratiti američkog astronauta, kapetana Charlesa Chucka Bakera koji se spušta na Planet 51. Ovaj više nego dobar španjolski odgovor na recentne Disneyjeve uspješnice još je jednom privukao brojnu publiku na centralno mjesto događanja. Za dobru su se atmosferu prije projekcije, kao i proteklih dana, pobrinuli maskote Dukatino i Baltazar te svojim prisustvom još jednom izmamili osmjeh na dječja lica.

Popodnevni sati bili su rezervirani za natjecateljski program Revije i Festivala. Tako su svi filmoljupci mogli u tri projekcije, počevši s onom u 14 i 30 sati, vidjeti filmove Belgije, Kine, Hrvatske, SAD- a, Španjolske, UK - a, Austrije, Danske, Irske, Srbije i Češke.  Nakon projekcije trideset i pet uratka mnoštvo mladih autora još je jednom pronašlo vremena za svoju publiku i podijelo s njima najzanimljivije trenutke stavaranja svoj malih remek djela.

Kraj dana je obilježila projekcija filma Alda Tardozzia - Fleke koji je prema reakciji publike u svaku ruku opravdao svoje sudjelovanje u natjecateljskom programu dugometražnog igranog filma na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu. Prije samog filma publici se obratio redatelj Aldo Tardozzi koji nije krio oduševljenje velikom, prema njegovim riječima "neprisiljenom publikom". Osim njega publici su se obratili producenti Barbara Jukopila i Ljubo Zdjelarević te glumica Iskra Jirsak. Žutilo nije jenjavalo do sitnih noćnih sati, a za to je dijelom zaslužna i DJ - ica Blagajnica hoće ići na more koja je držala sve prisutne na nogama.

Još nas samo nekoliko sati dijeli od zatvaranja 16. Filmske revije mladeži i 4. Four river film festivala. Danas festivalsku publiku već u 11 sati, u GK Zorin dom, očekuje projekcija Malih letećih medvjeda. Na drugoj lokaciji - Knjižnici za mlade Karlovac, u isto vrijeme predstavit će se talijanski Timeline Film Fest, projekt grupice entuzijasta s Instituta za srednjoškolsko obrazovanje Leonardo da Vinci te irski Fresh Film Festivala. Kao šećer za kraj organizatori Revije i Festivala su pripremili debatu Potiče li nasilje na filmu nasilje u stavrnosti?,  te time zaokružili ovu žutu priču.Dođite u GK Zorin dom u 12 i 30 sati i saznajte što mladi filmaši misle o temi nasilja, a samo dva sata kasnije sudjelujte dodjeli nagrada i svečanom zatvaranju te još jednom pozdravite Baltazara, Sitha, Charliea i Kauboja!

10.09.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!