homeIrska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?

Srednjoškolci, nadamo se da ste pripremili žute majice! Samo nas 15 dana dijeli od početka 16. Filmske revije mladeži i 4. Four River Film Festivala, koji će se održati od 7. do 10. rujna u Karlovcu. Već petu godinu za redom ovo filmsko ludilo najavljuje kraj ljeta i početak školske godine, ali i mnoštvo zabave za sve filmoljupce. Programski segment osmišljen je za same goste Revije i Festivala u okviru kojega se prezentiraju slični festivali i radionice posvećene srednjoškolskom filmu u Hrvatskoj i svijetu, Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima donosi nam i ove godine pregršt zanimljivosti. Na ovogodišnjem SPS tapetu su: irski Fresh Film Festival, talijanski Timeline Film Fest, norveški Nordic Youth Film Festival, mađarski Kid's Eye Film Festival i srpski Youth Media Summit. Osvrnimo se na sudionike!

Dvjesto filmova iz svih dijelova Irske i svijeta, mladi ljudi, radionice, ljetni kampovi, edukativna DVD izdanja, sve to i mnoštvo drugih sadržaja glavne su okosnice Fresh Film Festivala proizašlog iz Irskog nacionanog školskog video natječaja, koji je ove godine u ožujku doživio svoje petnaesto izdanje. FFF mladim autorima nudi opciju distribucije njihovih filmova po čitavom svijetu pri čemu surađuje s Irskim filmskim institutom i Europskom Broadcasting Uniom.

Tri mjeseca prije Four River Film Festivala međunarodni film seli se u Norvešku gdje se već devet godina održava Nordic Youth Film Festval. Ovaj festival prizašao je iz želje nekolice entuzijasta za poticanjem djelovanja mladih lokalnih filmskih stvaralaca, pri čemu je izgradio zavidnu mrežu kontakata.

U Srbiji se pak već šesti kolovoz za redom okupljaju mladi iz cijelog svijeta kako bi razvijali medijsku pismenost. Naime, godine 2006. osnovana je platforma za oblikovanje i isticanje vlastitog mišljenja o aktualnim svjetskim problemima - Svjetski samit medija za mlade, a ove godine ugostio je sudionike iz 20 različitih zemlja svijeta..

Mađarska također sve više radi na širenju filmske mreže mladih. Kid's Eye Film Festival relativno je mladi mađarski festival osnovnog i srednjoškolskog filma. Na posljednjem, trećem izdanju prikazano ih je 136 u okviru natjecateljskog programa, kako iz Mađarske, tako i iz većine zemalja istočne i srednje Europe. Osim festivala, istoimena organizacija svake godine organizira niz radionica i ljetnih kampova za djecu, u kojima mladi filmaši zajedno s pedagozima prolaze sve faze rada na filmu, a uključivanje djece iz dječjih domova svemu daje posebno toplu notu.

I na kraju neizostavni talijanski Timeline Film Fest, projekt grupice entuzijasta s Instituta za srednjoškolsko obrazovanje Leonardo da Vinci. U suradnji s Austrijskim ministarstvom obrazovanja, Next Station - srednjoškolskim centrom za video produkciju iz Danske i talijanskim festivalima Marano Boys Spot Festival, GiroCorto i Efebo FilmFestival, Timeline Film Fest želi oformiti jedinstvenu edukativnu srednjoškolsku filmsku mrežu u kojoj film postaje univerzalno sredstvo komunikacije, svojevrsni nadnacionalni jezik.

Navedene filmske manifestacije samo su još jedan dokaz velike važnosti našeg malog Four River Film Festivala i motivacija za daljnju i proširenu suradnju sa svjetskim filmskim institucijama. Stoga dođite u Karlovac od 7. do 10. rujna i pogledajte kako izgleda ovaj festival filma i žutog ludila! Sudjelujte u izgradnji međunarodne filmske mreže i svojim prisustvom postanite dio nje.

Kontakt za medije: Tara Lukačić - 091 566 8918; Tatjana Gržan - 098 681 477

24.08.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!