homeDRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!

Sinoć smo se oprostili od drugog dana 16. Filmske revije mladeži i 4. Four River Film Festivala! Od 9 i 30 sati ujutro kada je započeo do sitnih noćnih sati trajao je dan ispunjen projekcijama natjecateljskih filmova, filmovima za najmlađe, najnovijom hrvatskom filmskom uspješnicom Kotlovina i koncertom karlovačkog benda Deph.

Iako je po planu i programu drugi festivalski dan trebao krenuti u 11 sati s popratnim programom Filmski 5+ uz Dukatinom stvari su ispale malo drugačije i zbog velikog zanimanja najmanjih filmoljupca Mali leteći medvjedi već su krenuli u 9 i 30 sati. Hrpa klinaca prepunila je GK Zorin dom u dva navrata, a njihovo zanimanje za film nagradili su Dukat s malim poklon paketima i Cedevita GO s knjižicom za učenje abecede. Smijeh mnoštva djece zbog maskote Baltazara i Dukatina i odlične projekcije obilježilo je drugo festivalsko jutro.

U 14 sati natjecatelji - srednjoškolci vratili su se s jutarnjeg izleta sa Sabljacima i nahrlili u dvoranu GK-a Zorin dom na početak projekcije natjecateljskog programa koji je trajao nešto više od sat vremena i bio ispunjen s 13 filmova iz Finske, Hrvatske, Njemačke, Srbije, Slovenije, Litve, Moldavije i Velike Britanije. Oči svih srednjoškolaca bile su uprte u filmove jer ih oni sami ocjenjuju i ispunjavaju glasačke listiće. Gledanje srednjoškolskih filmova iz cijelog svijeta nastavilo se projekcijom u 16 i 30 sati te posljednjom u 18 i 30 sati. Kroz te dvije projekcije predstavilo se nešto više od 20 filmova iz Španjolske, Južne Koreje, Danske i Rumunjske. Posebno zanimljiv bio je novitet ovogodišnje Revije i Festivala – razgovori s autorima nakon projekcije, na koje je publika odlično reagirala. Također, projekcije su bile dupkom pune upravo karlovačkim srednjoškolcima koji su ih posjetili u okviru nastave hrvatskog jezika.

Nakon cjelodnevnog druženja u GK Zorin dom u večernjim satima filmaši su se preselili na mjesto gdje su u 15.stoljeću živjeli Frankopani i Zrinski -  u Stari grad Dubovac s kojeg se pruža predivan pogled na Karlovac. Tu je i započela romantično-mračna atmosfera gledanja filma Kotlovina pod zvjezdama. Film Tomislava Radića, laureat Vukovar Film Festivala i dobitnik Zlatne Arene gosti su pogledali premijerno, čak i prije nego je stiglo u hrvatska kina (Zagrebačka premijera očekuje nas u utorak!). Prije same projekcije publici su se obratile glumica Iskra Jirsak i asistentica redatelja Neda Radić koje su vrlo kratko zahvalile publici što su došli i priznale da su doista uživale radeći taj film. Užitak je očito bio prisutan i kod karlovačke publike što se moglo vidjeti i po brojnoj publici željnoj samo dobrog filma, a koliko im se svidio ovaj film govorio je pljesak publike koji je odjeknuo među zidinama starog grada, a dobra svirka benda Deph odjeknula je sigurno i dobrim dijelom grada.

I kako su se bližili sitni noćni sati, a žuti Hollywood postajao sve tiši završio je drugi dan Revije i Festivala i danas neočekivano brzo započeo već treći dan koji će biti sličan današnjem- ispunjen natjecateljskim projekcijama nakon kojih slijedi razgovor s autorima, filmom Planet 51 u okviru filmskog 5+ programa uz Dukatino i za kraj još jedan Dubovac Open Air začinjen gostovanjem ekipe filma Fleke (koji se prikazuje): redatelj Aldo Tardozzi, producenti  Barbara Jukopila i Ljubo Zdjelarević te glumica Iskra nakon kojeg slijedi nastup DJ-ice “Blagajnica hoće ići na more”.

Pridružite se već uhodanom žutom cirkusu!

09.09.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!