home16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!

POSJETITE NAS I UZMITE I VI KOMADIĆ OVE NACIONALNE I INTRENACIONALNE FILMSKE POSLASTICE

Samo nešto više od mjesec dana nas dijeli od 16. Filmske revije mladeži i 4. Four River Film Festivala u gradu Karlovcu. U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac ovo dvojako srednjoškolsko događanje ponovno će pružiti priliku svim ljubiteljima filma da uživaju u ponajboljem stvaralaštvu mladih. Srednjoškolci su oduvijek najglasniji kada su u pitanju nove ideje, maštanja i kreativnost! To su svakako dokazala prijašnja tri, odnosno četiri izdanja  Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži, a sigurno će dokazati i novih 84 filmova ovogodišnjeg natjecateljskog programa.

Irska, Danska, Njemačka i Koreja samo su neke od dvadeset i dvije zemlje koje ove godine sudjeluju u natjecateljskom programu Festivala. Prema riječima članice selekcijske komisije Diane Nenadić, "novo izdanje Four River Film Festivala moglo biti uistinu bogato i raznovrsno, premda se na prvi pogled čini da su nasilje, beznađe, traume i razni oblici depresije prevladavajuće teme, a horor omiljeni žanr mladeži u svim svojim varijantama – vampirskim, manijakalnim, trbosjekačkim, slasher, splatter i drugima. Protulijek izmaštanoj stravi i dokumentiranom stvarnom užasu nude pak animacije, osobito moldavske, ali i pokoji eksperimentalni film istrgnut iz vlastita vremena i prostora".

Ovogodišnji Four River Film Festival ugostit će cijelu lepezu zanimljivih filmskih skupina. Tako svakako treba izdvojiti Školu animiranog filma Vranje iz Srbije koja glasi kao jedini tip takve škole u ovom dijelu Europe, pod pokroviteljstvom UNESCO-a te mladog samostalnog i višestruko nagrađivanog autora Klemena Berusa iz  Slovenije, koji nastupa s filmom Moj nestašni susjed, filmom koji je u susjednoj državi već osvojio brojne nagrade i svakako najzanimljiviju Shangai american school iz Koreje koju svakodnevno pohađa tri tisuće učenika iz cijelog svijeta, a na ovogodišnjoj Reviji nastupaju s filmom Kutija.

"Najbolji naslovi koji će se natjecati za nagrade u gradu na četiri rijeke od reda su trijumfi mašte, kompetencije i želje da se utječe na stvarnost onim najboljim u čovjeku – kreativnošću i uzajamnošću", rekao je Boško Picula, član selekcijske komisije, a to dokazuje i Hrvatska filmskim ostvarenjima koja nisu ostavila selekcijsku komisiju nimalo ravnodušnom. Najzastupljenije filmske družine u nacionalnoj selekciji su FKVK Zaprešić i sami domaćini, Kinoklub Karlovac s po četiri ostvarenja. Njih slijede i Studio kreativnih ideja Gunja, Blank - filmski inkubator i Centar za film i video Dubrava s tri rada u natjecateljskom programu. "Zaprešić i dalje nudi vrsne animacije i eksperimente, a zagrebački Blank parodične žanrovske igrenjake. Repertoar Gunje stalno se proširuje i produbljuje, a vukovarski dokumentaristički repertoar profilira, uozbiljuje i otvara hrvatskoj zbilji.", kazala je Diana Nenadić.

"Stvaranje filma grupna je aktivnost", kazao i je i sam član selekcijske komisije Jura Troje. Koliko je mlade filmaše vodio stih iz Vlaka u snijegu, "Kad se male ruke slože sve se može" te koliko su mladi voljni stvarati vidjet ćete i sami od 7. do 10. rujna u Karlovcu na 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu.

Kontakt za medije: Tatjana Gržan (+385 98 681 477); Tara Lukičić (+385 91 566 8918)

26.07.2011.

Uvodna riječ
EKIPA FOUR RIVER FILM FESTIVALA I FILMSKE REVIJE MLADEŽI ZAPOČELA JESENSKU TURNEJU EUROPOM...
SPREMILI SMO ŽUTI TEPIH, PODIJELILI NAGRADE I ZATVORILI 16. FILMSKU REVIJU MLADEŽI i 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL KOJE JE POSJETILO 4500 FILMOLJUBACA
ZADNJI DAN REVIJE I FESTIVALA U ZNAKU FILMSKIH RADIONICA, PROJEKCIJA I HRVATSKOG FILMA “FLEKE” POD OTVORENIM NEBOM
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽIO IZLET, BROJNE PROJEKCIJE I DOBAR ZVUK GLAZBENOG SASTAVA DEPH!
FILM SE VRATIO KUĆI U PUNOM SJAJU I UZ GROMOGLASAN VRISAK
POČETAK 16.FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 4.FOUR RIVER FILM FESTIVALA
16. Filmska revija mladeži & 4. Four River Film Festival
Dva dana do početka / Karlovac dobio četiri nova stanovnika
16. FILMSKA REVIJA MLADEŽI I 4. FOUR RIVER FILM FESTIVAL VRAĆAJU KARLOVCU KINO!
- 5 do 12 za karlovačko kino! -
Irska, Norveška, Mađarska, Italija, HRVATSKA
Svijet igra na film! A VI?
ŽUTA BOJA I NENASILJE UVIJEK SU U MODI!
NACIONALNI I INTERNACIONALNI FILMOVI PRED STROGIM SU STRUČNIM SUDOM!
16. Filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival: Odbrojavanje je počelo!
22 ZEMLJE / 84 FILMA / 4 DANA SREDNJOŠKOLSKOG FILMSKOG LUDILA
84 filma za ovogodišnji natjecateljski program!
Ususret 16. Filmskoj reviji mladeži i 4. Four River Film Festivalu!