Selekcijska komisija

Stipe Radić (Šibenik, 1987.) završio je preddiplomski studij novinarstva i diplomski studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Tekstove je objavljivao u časopisima Hrvatski filmski ljetopis, Filmonaut, Zarez, u sklopu radijske emisije Filmoskop, na internetskim portalima Kulturpunkt i H-Alter. Na više mjesta objavljivao je poeziju. Član Društva hrvatskih filmskih kritičara. Sudjelovao u Žiriju kritike na 9. 25 FPS-u – međunarodnom festivalu eksperimentalnog filma. Dobitnik je diplome „Vladimir Vuković“ za najboljeg mladog filmskog kritičara u 2014. godini. Dobitnik je nagrade „Vladimir Vuković“ za najboljeg filmskog kritičara u 2017. godini.


Stipe Radić

Boško Picula (1973., Šibenik) politolog i filmski kritičar. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu studirao je politologiju i novinarstvo. Dobitnik je Rektorove nagrade. Nakon diplome na matičnom je Fakultetu magistrirao međunarodne odnose i doktorirao komparativnu politiku. Radi kao docent na Fakultetu političkih znanosti. Suradnik je Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu, među ostalim i na kolegiju Politika kroz umjetnost, te Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Autor je više znanstvenih i stručnih radova. Tijekom studija počeo je objavljivati u filmskom magazinu Hollywood. Filmske kritike objavljivao je i u Vijencu, Total Filmu, Globusu, Hrvatskom filmskom ljetopisu te na mrežnoj stranici film.hr. Koautor je emisije o filmu Café cinéma i emisije o filmu za djecu i mlade Kokice na Hrvatskoj televiziji. Kao filmski kritičar surađuje s Hrvatskom televizijom (emisija Špica, riva, korzo) i Hrvatskim radijem (emisija Licem u lice). Vodi emisiju o animiranom filmu Animatik. Režirao je videospot za pjesmu Daleko skupine Batida, nominiranog za glazbenu klupsku nagradu Zlatna koogla. Sudjelovao je u selekcijskim povjerenstvima i ocjenjivačkim sudovima više domaćih filmskih revija i manifestacija (Filmska revija mladeži i Four River Film Festival u Karlovcu, „Pazi, snima se!“ – HTV-ov izbor hrvatskog filma predstavnika na festivalu Ciak Junior, VAFI – Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih u Varaždinu, Visegrad Animation Forum u Trebonu, Đakovački rezovi u Đakovu), a kao urednik festivalskih publikacija radio je za zagrebački Animafest, Pulski filmski festival i One Take Film Festival u Zagrebu. Član je Hrvatskog politološkog društva, Hrvatskog novinarskog društva, Western Political Science Association (WPSA), Hrvatskog društva filmskih kritičara, Državnog povjerenstva za Natjecanje u debati te Upravnog odbora Francuske alijanse Zagreb. Na 26. Animafestu – Svjetskom festivalu animiranog filma u Zagrebu 2016. bio je član žirija Velikog natjecanja dugometražnog filma. Član je Umjetničkog vijeća Hrvatskog audiovizualnog centra kao umjetnički savjetnik za filmske koprodukcije s manjinskim hrvatskim udjelom.


Boško Picula

Ana Đordić (Zagreb, 1983.). Diplomirala je kroatistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica Hrvatskog jezika i Filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji. Suvoditeljica je (uz kolegicu doc. art. Jelenu Modrić) Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac te Metodičkih vježbi – film u srednjoškolskom obrazovanju na Školi medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ te članica selekcijske komisije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima te Hrvatskoga audiovizualnog centra na projektu filmske pismenosti. Doktorandica je na Poslijediplomskome doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Ana Đordić