Novosti

"Pack&Pitch" natječaj u sklopu Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala i ove vas godine vodi na snimanje vlastitog filma u Hollywood!

Ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suradnji s filmskim programom Studio School (nova inačica Relativity School) iz Los Angelesa, raspisao je natječaj za filmsku ideju/priču koja će jednog mladog hrvatskog filmaša na kraju odvesti u Hollywood. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina iz zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije i traje do 1. rujna 2018., a prijave se zaprimaju na e-mail adresu lea.stranjgar@hfs.hr.

Studio School iz L.A.-a jedan je on najcjenjenijih filmskih programa u Americi koji je rađen u uskoj suradnji s holivudskim studijima. Na natječaju će bit odabrano pet kandidata koji će svoje filmske ideje, u sklopu radionice Pack&Pitch na ovogodišnjem Four River-u, razraditi s profesionalnim mentorima iz Škole. Nakon toga će pet mladih filmaša u obliku pravog pitching prezentirati svoje zamisli svim sudionicima festivala. Autor najboljeg pitcha za nagradu dobiva odlazak u Los Angeles na trotjednu radionicu u okviru Studio School-a sljedećeg ljeta.

Sudionici na natječaj trebaju poslati:
- sinopsis budućeg filma; radi se o kratkom igranom filmu u trajanju do 10 minuta
- redateljsku koncepciju
- dobrodošli su (ne i nužni) razrađeniji storyboard, kao i linkovi na dosadašnje radove
- kratku biografiju redatelja

Ekipa iz Studio School-a ističe da će posebno vrednovati pripovjedački inventivne filmske priče koje pokazuju jedinstvenu autorsku viziju.

Želimo puno sreće svim kandidatima!

21.08.2018.