Novosti

PROGLAŠENI POBJEDNICI 23. FILMSKE REVIJE MLADEŽI I 11. FOUR RIVER FILM FESTIVALA

Nakon pet dana žutog ludila, 15. rujna u prostorijama slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima Filmske Revije Mladeži i Four River Film Festivala. Čitav tjedan, ispunjen smijehom, dobrom zabavom i bogatim edukativnim programom još jednom je oduševio sve posjetitelje.

Uz radionice raznorazne tematike, od obrade zvuka do korištenja DSLR fotoaparata, i ovaj Festival i Revija imali su priliku ugostiti stručnjake Prodigy Campa u potrazi za najboljim mladim filmašima. Ravnatelj kampa, Rick Stevenson, ujedno je bio i član velikog žirija, zajedno sa Barbarom Vekarić i Nikolom Jankovićem. Zajedničkim snagama, nagradu za sudjelovanje na Prodigy Campu dodijelili su Antei Puljić iz Hrvatske, i to za film The Smell of Music.

Tijekom festivalskih dana, održan je i još jedan Work in Progress u suradnji sa Studio School iz Los Angelesa. Riječ je o radionici namijenjenoj filmovima koji ulaze u postprodukcijsku fazu i željni su feedbacka za postojeću rough cut verziju. Paralelno uz ovu radionicu održan je i još jedan Pack&Pitch, te je pobjednik, Danilo Stanimirović, u okviru ove radionice za nagradu osvojio odlazak u Studio School iduće godine.

Tijekom Festivala i Revije, posjetitelji su svaki dan u okviru programskog segmenta Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima imali priliku upoznati i brojne druge festivali na koje se mogu prijaviti i promovirati svoje uratke, poput festivala FUSE, YAAAS!, Star Film Festa, Ljetne škole Šipan i Dubrovnik Film Festivala.

Grand Prix ovogodišnjeg festivala otišao je u ruke Hanisa Bagashova iz Makedonije za film Miško. Nagradu publike osvojio je film iRony, Radheya Jegatheva iz Australije. Žuta zastava, nagrada za promicanje nenasilja, otišla je u ruke Leyah Barris iz SAD-a za film August Beach.

Nagrada u okviru Revije za najbolji animirani film dodijeljena je Tamari Ramadi iz Zagreba za film Black Cat, za najbolji dokumentarni film Larisi Šmitran iz Samobora za film Lost in Everyday, za najbolji igrani film FKVK Zaprešić za film It Happens, i za najbolji free-style film Reneu Rehak iz Zagreba za film The Ships.

Nagrada u okviru Festivala za najbolji animirani film dodijeljena je Radheyu Jegathevu iz Australije za film iRony, za najbolji dokumentarni film Isabelli Cuevas Pierson iz SAD-a za film Graffiti Gals, za najbolji igrani film Theu Taplitzu iz SAD-a za film Sorry to say… i za najbolji free style film proglašen je kanadski film Facade.

Kao i svake godine, mali žiri je dodijelio nagradu za najboljeg glumca, ovoga puta Ivanu Aleksiću, za najbolju glumicu Leili Andersson, za najboljeg redatelja Reneu Rehaku, za najbolji scenarij nagrađen je film A cry for sore eyes, za najboljeg kinematografa nagrađen je Philipp Hafner i za najboljeg montažera Lucas Cantera.

Cjelokupni program održava se u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza, pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Turističke zajednice grada Karlovca, Hrvatske turističke zajednice, Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije te trgovačkog društva Turbing d.o.o.

16.09.2018.