Ocjenjivački sud

Barbara Vekarić diplomirala je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je dugometražnog igranog filma „Aleksi“ (2018.) i nekoliko kratkih filmova, od kojih izdvaja recentni kratki film „Nitko nije savršen“ (2017.) te filmove „Prvu damu Dubrave“ i „Mali debeli rakun“ koji su bili prikazani na 50-ak filmskih festivala u svijetu i osvojili 10-ak nagrada. Barbara režira reklame, glazbene spotove i TV sadržaje, od kojih izdvaja dječju seriju „Laboratorij“ na kraju svemira i dokumentarno-putopisnu emisiju „Kauč-surferica“ za HRT. Radila je u produkciji HBO-ove serije „Game of Thrones“ te Canal+ serije „Borgija“. Stažirala je u distribucijskoj kompaniji Voltage Pictures. Bila je izabrana za Berlinale Talents te Sarajevo Talent Campus te je režirala kratki film „Moja! Moja! Moja sobica!“ za Sarajevo Grad Filma i Sarajevo Film Festival. Vekarić je jedna od osnivačica i predsjednica udruge Motion, u sklopu koje je organizirala šest edukativnih radionica za djecu i mlade te producirala i koproducirala desetak filmova („Aleksi“, „Deer Boy“, „U plavetnilo”, „Nitko nije savršen” itd.).


Barbara Vekarić

Nikola Janković
Vješt. Trapav. Zabavan. Dosadan. Pouzdan. Nepouzdan. Povjerljiv. Osjetljiv. Naporan. Uporan. Romantičan. Banalni završeci diskusija. Inventivan. Nervozan. Skeptičan. Pragmatičan. Netalentirani kockar. Netalentirani nogometaš. Obrazovan glazbenik. Pristojan u igranju šaha. Samostalan. Promjenjivog raspoloženja i frizure. Renesansni tip. Filmadžija. Dobar dizajner zvuka. Glumio u par kratkih filmova i reklama. Producirao zvuk za par dugometražnih filmova i brojne reklame. Pečem odlične palačinke. Mafine, također. U odsutnosti drugih sviram reket i kližem po parketu u stilu Angusa Younga. Moje ime je Nikola Janković. Iz Beograda sam, Srbije. Diplomirao sam dizajn zvuka na Fakultetu dramskih umjetnosti u rodnome gradu. Radim kao dizajner zvuka u studiju i bavim se poslom iz snova.


Nikola Janković

Redatelj/scenarist/producent Rick Stevenson režirao je, producirao i napisao scenarije za dvanaest dugometražnih igranih filmova te gotovo sto sati televizijskog materijala. Surađivao je s poznatim osobama poput Roberta Redforda, Hugha Granta, Christophera Plummera, Kiefera Sutherlanda, Meg Ryan, Patricka Dempseyja, Jennifer Connelly i Marka Harmona. Osmislio je i radio kao redatelj, voditelj, producent i scenarist na tri serijska televizijska programa te bio izvršni producent na preko dvije stotine kratkih filmova. Pokretač je projekta "The School of Life" u kojemu je sudjelovalo 350 djece iz dvanaest zemalja. Osmislio je i "The Bloom Method", tehnologiju za vođenje intervjua u dokumentarnim filmovima, a uz to je jedan od izumitelja tehnologije "StoryCatcher", pomoću koje je dosad zabilježeno preko 150 000 priča na čak pet kontinenata. Pokrenuo je i "The Prodigy Camp", edukativni kamp za dvadeset vrhunski talentiranih mladih filmaša i glazbenika iz cijeloga svijeta. Jedan je od suosnivača neprofitne obrazovne ustanove "thefilmschool", u suradnji s glumcem Tomom Skerrittom i scenaristom Stewartom Sternom. Za svoj rad na televiziji, filmu i oglašavanju osvojio je četrdeset nagrada, a napisao je i knjigu o američko-sovjetskim odnosima. Doktorirao je na Sveučilištu u Oxfordu, magisterij stekao na London School of Economics, a ima i prvostupničku diplomu s Koledža Whitman. Rick je oženjen i ima četvero djece.
www.RickStevenson.com
Rick@RickStevenson.com


Rick Stevenson