Za početak    Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!

Odbrojavanje do 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala u Karlovcu je završilo. Kao što je to običaj već devetnaestu, odnosno sedmu godinu, Karlovac postaje meka srednjoškolskog filma. Tako će prvi tjedan ljetnih praznika mnogi srednjoškolci svoje klupe zamijeniti bogatom filmskom kulisom. Njih ukupno 160 što je rekordan broj festivalskih gostiju dosada s čak 80 filmova iz tridesetak zemalja koji će se prikazivati u okviru natjecateljskog programa.

Kao i svake godine najboljima će biti dodijeljene nagrade, među kojim i ona najvažnija - Grand Prixu koji ujedinjuje i Reviju i Festival. Osim toga program je od proteklog izdanja doživio i male preinake. Naime, u međuvremenu je uvedena dodatna kategorija plesnog filma posvećena uradcima koji slave ples, pokret, glazbu i ritam u najširem smislu.

Revija i Festival i ove godine, peti put zaredom, dodjeljuju i nagradu Žuta zastava koju će primiti autori filmova iz Hrvatske i svijeta koji svojim temama, pričama, protagonistima i kreativnim rješenjima najuspješnije i najuvjerljivije osuđuju nasilje kao društveno zlo. O filmu s ovogodišnje Revije i Festivala koji na najbolji način doprinosi nenasilju kroz filmsko izražavanje, odlučuje ocjenjivački sud srednjoškolaca sastavljen od mladih filmofila iz različitih zemalja, a ove godine oni dolaze iz Makedonije  i Turske. Suradnja s mladim internacionalnim talentima počiva na konferenciji koju organizira Giffoni Experience iz Italije. Kako se na ovogodišnjem proljetnom izdanju konferencije u Tirani javila ideja o širenju. Osim toga 8 filmaša ove će godine dodijeliti i nagrade za najboljeg glumca, glumicu, redatelja, snimatelja i montažera.

Osim što će svi posjetioci imati priliku pogledati neki od 80 filmova u natjecateljskom programu, Revija i Festival će svima njima omogućiti i sudjelovanje na predavanjima i radionicama - sve u svrhu poboljšanja kvalitete njihovih djela koja tek čekaju svoje mjesto pod suncem. Voditelji radionica, vrhunski stručnjaci dolaze iz Švedske, Srbije i Hrvatske i mlade talente učit će različitim vještinama kroz čak 11 radioničarskih programa i predavanja, što je također najbogatiji edukativni segment dosada.

Na mladima svijet ostaje, a kako bi naši mališani izrasli u što pametnije glavice, 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival i ove godine spremaju pravu filmsku poslasticu. Nekada Filmski 5+ ovog puta dolazi u ponešto izmijenjenom izdanju i to kao program Najbolje iz dječje filmske kuhinje namijenjen osnovnoškolskom uzrastu u okviru kojeg će se moći vidjeti prvi filmovi današnjih autora iz natjecateljskog programa Revije i Festivala, kojima su pobjeđivali na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dok su još bili filmski žutokljunci. Ove godine već prvog dana Revije i Festivala, danas  u 11 sati na tapeti su uradci filmaša iz Gunje, Zagreba i Zaprešića, koji će podijeliti s nama svoja iskustva.

Ove godine ekipa s Revije i Festivala ima poseban poklon za mlade karlovčane iz Dječjeg Doma Vladimir Nazor – radionicu igranog filma. U svega par sati sa svojim vršnjacima iz Zagreba napravit će svoj prvi igrani film, koji će biti prikazan na festivalskom velikom platnu posljednji dan na dodjeli nagrada.

Kako je cijeli ovogodišnji vizualni identitet posvećen svjetlu, Karlovac neće dopustiti da filmski talent ostane u mraku. Vođeni tom činjenicom osmišljen je žuti tepih (mislimo da vam je svima jasno zašto nije crveni)! Svaki dan žuti tepih bit će prostran ispred Gradskog kazališta Zorin dom i njime će se šetati mladi srednjoškolski filmaši što će samo biti najava za večernji svečani događaj tijekom kojeg će sadašnje filmske zvijezde predstavljati buduće. Domaćuca večerašnjeg otvaranja bit će karlovačka glumica Dunja Fajdić!

Kao i svake godine, Karlovčani će otvaranje začiniti posebnim iznenađenjima. Samo ćemo otkriti da se sve odvija na rijeci Kupi i da će platno biti postavljeno na samoj rijeci. Tko će završiti u rijeci, a tko će ostati na suhom, saznajte večeras.

Ne preostaje ništa drugo nego vas još jednom podsjetiti da upalite lampicu i ne dopustite da vaš talenat ostane u mraku. Vidimo se u Karlovcu od 17. do 21. lipnja na još jednom Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu.  Svake večeri na drugoj rijeci – večeras na Kupi, sutra na Korani, a posljednje dvije večeri na Dobri i Mrežnici.

17.06.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!