Za početak    Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.

Karlovac – grad na četiri rijeke, sedam posljednjih godina u prvim danima mjeseca rujna bio je obilježen i petom, žutom rijekom – ali ne pivskom, nego filmskom. Od 2007. godine od kada se u Karlovcu održava Filmska revija mladeži, a s godinom dana kasnije i Four River Film Festival, početkom rujna Karlovac je živio jednu sasvim drugu priču: okupirali su ga preko 150 mladih filmofila is svih dijelova svijeta, gledajući, stvarajući i komentirajući film. Ove godine, priča je malo drugačija. 19. izdanje Revije i 7. izdanje Festivala seli se na mjesec lipanj dovodeći filmove tamo gdje, sukladno nazivu festivala (četiri rijeke) i pripadaju – na rijeke!

19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival, najveća manifestacija posvećena srednjoškolskom filmu u ovom djelu Europe ove godine održat će se naime od 17. do 21. lipnja. U pet dana trajanja (dakle jedan dan više nego do sada) i četiri večeri najbolji filmovi mladih ljudi u dobi od 14 do 20 godina, kao i bogat popratni program na nekoliko lokacija. Uz Gradsko kazalište Zorin Dom, program će se svake od četiri večeri seliti na jednu od karlovačkih rijeka – Kupu, Koranu, Mrežnicu i Dobru, čime će i simbolično zaokružiti svoje ime. Ima li ljepše pozornice na svijetu od one uz rijeku?

Na ovogodišnje izdanje Revije i Festivala bilo je prijavljeno ukupno 364 ostvarenja iz 30 zemalja: Argentine, Armenije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine,  Brazila, Češke, Danske, Finske, Grčke, Hong Konga, Hrvatske, Irske, Izraela, Kanade, Libanona, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke,  Portugala, Rusije, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske, Ukrajine i UK.  Selekcijska komisija u sastavu Ana Đordić (medijski pedagog), Boško Picula (filmski kritičar) i Jasna Žmak (dramaturginja), odabrala je 79 najboljih ostvarenja u pet kategorija – u kategoriji igranog, dokumentarnog, i animiranog filma, te kategoriji slobodnog stila. Peta kategorija je uvedena ove godine i mijenjat će se iz godine u godinu, a na ovogodišnjem izdanju je posvećena plesnom filmu. Takva odluka nije pala zbog happy-ja, ali lijepo se „poklopilo“.

Uz projekcije filmova u natjecateljskom programu ono što očekuje mlade autore u Karlovcu brojne su radionice, predavanja i izleti, a prije svega druženje s vršnjacima iz svih djelova svijeta. Od 17. do 21. lipnja Karlovac će ponovno biti obojen žutim! Svi ste dobrodošli!

09.05.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!