Za početak    Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice

Nadamo se da ste pripremili žute majice jer na pomolu je 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival - nacionalna i internacionalna filmska manifestacija koja će se održati od 17. do 21. lipnja ove godine u Karlovcu. Po osmi put organizirana pod palicom Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac ova tvornica filmskih entuzijasta okuplja mlade koji imaju samo jedan cilj - širiti svoju mrežu znanja i dobro se zabaviti.

Osim što će svi posjetioci imati priliku pogledati neki od 80 filmova u natjecateljskom programu, Revija i Festival će svima njima omogućiti i sudjelovanje na predavanjima i radionicama - sve u svrhu poboljšanja kvalitete njihovih djela koja tek čekaju svoje mjesto pod suncem.

Tako će Jura Troje, voditelj nastave medijske kulture održati predavanje 'Putovanje na filmu' namijenjeno srednjoškolcima i mentorima u sklopu kojeg će otkriti vječnu enigmu - putovati zbog snimanja ili snimati zbog putovanja? Osim toga sudionici će imati priliku pogledati putopisni film 'Indokina' te naučiti koliko kamera u ruci i scenarij u glavi mijenjaju cijeli koncept putnika.

U činjenicu da matematika i ne mora bit tako dosadna uvjerit će vas profesorica matematike Zrinka Tomašković kroz predavanje 'Filmska matematika'. ' Rekla bih da je ovo predavanje jedno od onih iz sive zone za koje nitko ne može sasvim reći iz kojeg su područja; ima dovoljno matematike da ne bude predavanje o filmu, a ipak ima i dovoljno filma da ne bude sasvim predavanje o matematici. Bavit ćemo se ozbiljnim matematičkim problemima zakamufliranim u igrane i animirane filmove. Jedno je sigurno - matematiku više nikada neće gledati istim očima.', entuzijastično pojašnjava Zrinka.

Nakon 'sata matematike' slijedi vrijeme s Verom Vrbanac, profesionalnom plesačicom i osnivačicom popularnog Studia 23, u kojem svoju plesni karijeru započinju brojni mališani.  Upravo će ona pod povećalo baciti navalu Happy plesnih filmova koji su ujedinili cijeli svijet i učinili ga znatno poletnijim i ljepšim. Osim toga, Vera će za vrijeme festivalske groznice održati i predavanje za mentore 'Plesni film - case study' u kojem će sve prisutne zasigurno zaraziti svojom životnom strasti koju gaji već preko 30 godina.

Sličnom tematikom bavit će se i Rok Vevar, slovenski publicist s područja scenskih umjetnosti čije će predavanje 'Pedagogija u plesnom filmu' za mentore pojasniti gledište ove nekad zapostavljene grane.

Kako točna na 'i' opsežnom plesnom - filmskom programu dolaze Melita Spahić Bezjak i njezina radionica plesnog filma namijenjena mladima te Nina Flis s predavanjem o Folkloru na filmu.

Osim toga, mentori će imati priliku prisustvovati zanimljivom ostvrtu Majde Rijavec na pozitivne učinke rada na filmu na psihološki razvoj djece i mladih, što će zasigurno biti dodatni vjetar u leđa u njihovoj neumornoj želji za radom s mladima.

Osim predavanjam u vać spomenutu radionicu plesnog filma, Festival i Revija ove će godine poslužiti i kao platforma za radionicu snimanja zvuka koju će voditi Viktor Volarić Horvat, glazbenik koji već godinama svojim susjedima zadaje glavobolju zbog ispobavanja novih instrumenata i njihovih mogućnosti. Mladi muzičar i audioinženjer, približit će polaznicima načela snimanja i obrade zvuka u filmu. Od ideje do premijere, zvuk u filmu zaslužuje jednaku pozornost kao i slika. Stoga će radionica obuhvatiti sve faze filmske audioprodukcije i demonstrirati ih u praksi tako što će polaznici radionice sudjelovati u pripremi snimanja, samom snimanju te postprodukciji snimljenog materijala.

Nešto više o animaciji iz kutije reći će, ali i na praktičnom primjeru pokazati, Ivan Mandić, dok će Šveđanin Tommy Boije održati radionicu dokumentarno-animiranog filma.

Ovaj i više nego iscrpni edukativni program namijenjen srednjoškolcima, ali i njihovim mentorima, još jednom pokazuje snagu širenja znanja i moć koju ono ima kada se upija u vederoj i veseloj atmosferi.  Vidimo se u Zorin domu, Gadskom muzeju, Gimanziji i Učeničkom domu u Karlovcu - četiri lokacije na kojima se održava edukativni program 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala od 17. do 21. lipnja ove godine.

05.06.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!