Za početak    19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke

Jedna od najvećih tvornica filma samo što nije puštena u pogon, 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival počinju za samo tjedan dana. Prethodnih smo vam tjedana nastojali približiti cjelokupni natjecateljski koncept ove žute filmske manifestacije, a sada je vrijeme da upoznate i večernji program, koji uključuje samo jedno - zabavu i opuštanje na četiri karlovačke rijeke.

Tako će se 17. lipnja rijeka Kupa, barem na čas, transformirati u filmsku pozornicu na kojoj će se održati službeno otvaranje Revije i Festivala popraćeno zabavom dobrodošlice u DJ-a koji će sve prisutne uvesti u filmsko ludilo.

Druge večeri filmska se družina seli na obalu rijeke Korane gdje će se netom nakon kupanja, u sklopu programa Nekad laureati Revije i Festivala, a danas? predstaviti Maida Srabović, čija će ostvarenja - Lady Akra Šimšiš i Trajna posudba, publiku uvesti u večernji program. Tako će osim Maidinih uspješnica okupljeni imati priliku gledati igrani film 'Mi idemo svojim putem', slovenskog režisera Mihe Hočevara.

Ovo remek djelo filmskog stvaralaštva, koje mnogi smatraju najpopularnijim slovenskim filmom, prati grupu izviđača u njihovoj nezaboravnoj avanturi, a osim što u prilog njegovoj kvaliteti govori statistika o gledanosti, tu je i nagrada za najboljeg glumca koju je kući ponio Jurij Zrnec. Osim toga film je nominiran u dvije kategorije za Gorki list MTV filmske nagrade – najbolji film i najbolju mušku ulogu. Ako ste mislili da organizatori nisu mislili na nogometnu groznicu, varate se. Nakon projekcije ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu moći će pogledati utakmicu te tako dočekati treći festivalski dan, kada se večernji program seli na rijeku Dobru.

Ova najhladnija karlovačka rijeka još će jednom u 21:30 ugostiti filmoljupce koji će večer provesti uz program Nekad laureati Revije i Festivala, koji će ovog puta obogatiti diplomirati animator i vizualni umjetnik Luka Hrgović. Na filmskom će se platnu tako vrtjeti Epopeja o bureku, djelo njegove mladosti kojim je pobijedio na Reviji prije točno deset godina, kao i potvrda njegove današnje kvalitete – film Zetstapo. Nakon toga sve će oči biti usmjerene na dokumentarni film Isključeni, Melody Gilbert, svojevrstan istraživački projekt koji progovara o životu bez kompjutera prateći život tri studenta koji s vremenom počinju shvaćati i baviti se stvarima koje ne uključuju računalo - onima koje se dugo vrijeme bile zapostavljene.

Zadnja večer Revije i Festivala održat će se na obali rijeke Mrežnice, ali u ponešto svečanijem tonu. Upravo će tamo svoje nagradne primiti autori najboljih filmskih djela iz natjecateljskog programa Revije i Festivala, a ova će večer poslužiti i kao prilika za razgovor s istima. A kako ne bi sve ostalo u službenom tonu pobrinut će se plesni film koji će se pod zvjezdanim nebom prikazati na velikom filmskom platnu i pripremiti sve prisutne na rasplesanu noć uz DJ-a.

Razloga da dolazak na 19. filmsku reviju mladeži i 7 Four River Film Festival ne nedostaje, stoga kofer u ruke i vidimo se u Karlovcu od 17. do 21. lipnja

11.06.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!