Za početak    SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI

Protekli vikend, od 20. do 23. veljače u Valenciji je održan MICE – međunarodni festival filmova djece i mladeži. Treći po veličini španjolski grad drugi put je ugostio ovu manifestaciju koja je okupila 260 filmova iz 60 zemalja te 90tak gostiju. Među odabranima su se našli i filmovi Kinokluba Karlovac i Udruge Luža i Škole filma Šipan iz Dubrovnika, koje su predstavljali Davorka i Miro Bronzić, Nina Čorka, Marija Ratković Vidaković, Ksenija Sanković i Marko Zelenković.

Osim što su prezentirali svoj ostvarenja dubrovački i karlovački filmaši predstavili su i svoje, izvan Hrvatske itekako poznate festivale: Dubrovnik Film festival – festival filmova mediteranskih zemalja djece i mladeži u organizaciji Udruge Luža i Kinematografa Dubrovnik, te Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži – međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Četiri dana u Valenciji bila su idealna za izmjenu dojmova i iskustava s ostalim organizatorima festivala, kao i s autorima filmova iz cijele Europe. Tako su ostvareni kontakti s filmašima iz Ukrajine, Švedske, Turske i ostalih zemalja čiji će se filmovi zasigurno moći vidjeti u Dubrovniku i Karlovcu. Podsjetimo, Dubrovnik Film festival održava se u listopadu a rok prijave filmova je 15. kolovoz, dok se Filmska revija mladeži i Four River Film Festival održavaju od ove godine u lipnju , a rok za prijavu filmova je 15. travnja.

Ekipi Four River Film Festivala ovo je prva u nizu međunarodnih suradnji planiranih za ovu godinu. Početkom ožujka posjetit će Festival dokumentarnog filma u Vinkovcima, početkom travnja Fresh Film Festival u Irskoj, početkom svibnja Timeline Film Festival u Italiji, a ljeto je rezervirano za sudjelovanje na International Youth Media Summitu u L.A.-u, gdje Hrvatski filmski savez, kao krovna organizacija neprofesijskih filmskih klubova ima čak tri predstavnika – po jednog sudionika s Revije mladeži i Revije djece, te voditeljicu Revijskih programa HFS-a. Svi navedeni programi odvijaju se u okviru Europske mreže filmskog stvaralaštva mladih ( Youth Cinema Network) koju čine organizatori manifestacija, autori i medijskih pedagozi posvećeni filmovima djece i mladeži, a ista je pokrenuta na posljednjem izdanju Revije i festivala u Karlovcu.

Four River Film Festival u okviru djelovanja Mreže u suradnji s Nordic Youth Film Festivalom iz Norveške pokrenuo je i novi projekt – razmjenu festivalskih organizatora. Naime, ideja je sljedeća: u razdoblju od 01. lipnja do 01. srpnja (znači period netom prije festivala, za vrijeme festivala i odmah nakon festivala) jedan član festivalske organizacije iz Karlovca boravio bi u Tromsu u Norveškoj, a jedan član iz Tromsa u Karlovcu. U tih mjesec dana boravka na drugom festivalu bili bi involvirani (ovisno o interesima) u različite festivalske sektore, promatrali bi organizacijske aspekte druge zemlje (što je bitno i iz internacionalnog kuta) s očekivanjima da se stečena znanja primjene i u vlastitim organizacijama sljedeće godine.

Valencija je bila tek startna ovogodišnja pozicija. Neka pravo putovanje počne!

25.02.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!