Upoznajmo sudionike     

Upoznajte sudionike ovogodišnje 19. Filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

Blank_filmski inkubator: “Revija u Karlovcu je najozbiljnija smotra srednjoškolskog filma u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Naš film veliki je adut, ali neka najbolji pobjedi!”

Ovo je ekipa koja nam donosi najviše filmova na ovogodišnjoj Reviji i Festivalu. Ta činjenica ne čudi pošto se radi o Blank_filmskom inkubatoru, udruzi koja filmski educira mlade i koja najbolje zna kako se filmoljupci razvijaju i što vole. Igor Jelinović, voditelj filmskih radionica u slijedećim redovima otkriva kakve nam to filmove donose i od kojeg filma puno očekuju.

Predstavite nam se! Tko je i što je Blank?
Blank_filmski inkubator je neprofitna udruga iz Zagreba koja se bavi filmskom edukacijom djece, mladih i osoba starije životne dobi. Osim toga, produciramo debitantske filmove mladih redatelja, bavimo se društvenim poduzetništvom i izdajemo filmski časopis. Locirani smo u zagrebačkom predgrađu Špansko te se trudimo da filmovi naših polaznika obrađuju teme koje su im bliske i koje ih navode na promišljanje i preispitivanje njihove pozicije u društvu.

Na Reviju i Festival dolazite s čak 5 filmova. O čemu se radi?
Ove godine prijavili smo čak dvanaest filmova na reviju u Karlovac. Neki, po našem mišljenju, vrlo dobri filmovi, na žalost, nisu prošli selekciju, ali ovi koji su tu će nas sigurno predstaviti u dobrom svjetlu. Riječ je o kratkom igranom filmu Teške boje redatelja Lea Vitasovića i Joze Jozipovića, zatim kratki animirani film redatelja Karla Pavičića Ravlića, video spot za pjesmu Pjesme o tebi mladog pjevača Lovre Krovine u režiji Lea Vitasovića, te dva promotivna video spota Promotivni video X gimnazije (redatelj Leo Vitasović) i Promotivni film XVI gimnazije (redatelj Fran Grgić). Osim toga, kratki igrani film Hladnokrvno, koji je također u konkurenciji Revije,  koprodukcija je Elegy filma i Blanka.

Igrani film "Teške boje" prošle je godine na Dubrovnik film festivalu osvojio nagradu za najbolji igrani srednjoškolski film. Ljestvica je samim time podignuta. Očekujete li puno od tog filma i na karlovačkom festivalu?
Istina, film Teške boje je naš veliki adut i nadamo se kako će ga i ovaj put prepoznati publika i kritika, ali nemamo nikakav imperativ. Neka najbolji pobjedi:)

Vi, kao voditelj, najbolje vidite kako mladi filmaši dišu. Na mladima svijet ostaje, kažu. Hoće li na ovim novim generacijama ostati svijet filma?
Nove generacije su izrazito filmski pismene i na nekoj tehničkoj razini su miljama ispred nas kada smo bili u njihovoj dobi. To naravno možemo zahvaliti digitalnoj revoluciji i dostupnosti filmskih uređaja svima koji su za njih zainteresirani. U Blanku, isto tako imamo jako talentiranu generaciju osnovnoškolaca, koji baš kao i njihove malo starije kolege, često nas voditelje uče nekim novim trikovima. S druge strane, za kvalitetne priče i dobre ideje nije potrebna tehnologija, pa je iz te perspektive, sve individualno, ovisi o razini emotivne zrelosti, širine svjetonazora i talenta za dijalog i strukturu, svakog od njih.

Sudeći po nagradama koje ste osvojili u Karlovcu na prijašnjim festivalima, Karlovčani vas vole, a sudeći i po tome da nam se uvijek vraćate, volite i vi nas. Kakva je to kemija? :)
To je zaljubljenost! :) Šalim se. Revija u Karlovcu je najozbiljnija smotra srednjoškolskog filma u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Prirodno je da naše filmove šaljemo na takav događaj, jer ih želimo predstaviti što široj publici, ali i omogućiti našim srednjoškolcima da sudjeluju na festivalu, upoznaju vršnjake iz cijelog svijeta i možda ostvare neke nove suradnje.  Nagrade su samo šlag na tortu.

Vidimo se u Karlovcu od 17. do 21. lipnja! Veselimo se i jedva čekamo!

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!