Za početak    Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!

Od 22. do 26. Travnja u Istanbulu je održan Teen International Film Festival ili popularni TISFEST - filmski festival s raznolikim programom i konkurencijom kratkih filmova za mlade autore. Nema ograničenja u smislu tematike, no jedini je uvjet da autori budu u dobi od 13 do 19 godina. Festival je međunarodnog karaktera, pa je tako Istanbul prošli tjedan bio popularno mjesto za sve srednjoškolske filmaše. Na njemu su sudjelovali poznati stručnjaci iz Turske i inozemstva, a mladi autori imali su priliku razgovarati, razmjenjivati ideje i dogovarati nove suradnje. Tijekom pet dana trajanja, održavane su i različite radionice i posebne projekcije, a između ostalih, predstavljen je i jedan od najvećih festivala srednjoškolskog filma u Europi – karlovački Four River Film Festival, koji već sedmu godinu za redom zajedničkim snagama organiziraju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.

Four River Film Festival u Istanbulu su predstavili dugogodišnji članovi organizacijskog tima – Svjetlana Višnić i Zlatko Novaković. Imali smo privilegiju sudjelovati na trećem  izdanju TISFEST-a, karlovačkog festivalskog brata u Turskoj. Pet dana festivala u Istanbulu prošlo je u gledanju najboljih 45 od prijavljenih 250 filmova iz svih dijelova svijeta te u druženju i razmjeni iskustava s filmskim kolegama i medijskim pedagozima. Srdačna suradnja gostoljubivih domaćina 'zapečaćena' je filmom - film snimljen na radionici prijavljen je i na Four River Film Festival tako da se, uz malo sreće, s prijateljima iz Turske vidimo uskoro! zaključili su Svjetlana i Zlatko.

I FRFF i TISFEST članovi su Youth Cinema Network-a, odnosno mreže posvećene filmskom stvaralaštvu mladih i upravo suradnje i predstavljanja poput ovih potiču što veću i bolju fluktuaciju mladih filmaša i njihova radova. Tako je FRFF ove godine već predstavljen na festivalima u Španjolskoj i Irskoj, a u nekoliko par mjeseci očekuju se suradnje i sa festivalima iz Italije, SAD-a, Makedonije...

U svakom slučaju, ovakvim akcijama iz godine u godinu se povećava i broj prijavljenih filmova na karlovačku manifestaciju, te ona postaje uistinu omiljena destinacija svim mladim filmašima. Već sad je potvrđeno sudjelovanje brojnih međunarodnih gostiju na ovogodišnjem izdanju, tako da će Karlovac od 17. do 21. lipnja biti biti drugo ime za srednjoškolsko filmsko stvaralaštvo – u Hrvatskoj, u Europi, u svijetu!

30.04.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!