Za početak    Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!

Kao što je to običaj već osmu, odnosno sedmu godinu, Karlovac postaje meka srednjoškolskog filma. Tako će prvi tjedan ljetnih praznika mnogi srednjoškolci svoje klupe zamijeniti filmskom kulisom - 19. Filmskom revijom mladeži & 7. Four River Film Festivalom, međunarodnim festivalom srednjoškolskog filma koji se ove godine održavaju od 17. do 21. lipnja.

I dok će 150 filmaša iz svih djelova svijeta uživati u filmovima i puniti svoje glave novim kreativnim idejama, stručni žiri budnim će okom promatrati njihovo dosadašnje stvaralaštvo, točnije 79 filmova u konkurenciji Revije i Festivala. Kao i svake godine upravo će oni odlučivati o deset od ukupno dvanaest nagrada, a to su: po jedna nagrada u svakoj od četiri kategorija, posebno u Revijskom, a posebno u Festivalskom djelu te o onoj glavnoj za najbolji film-Grand Prixu koji ujedinjuje i Reviju i Festival. Također, kako bi osvježili program organizatori su ove godine odlučili uvesti i dodatnu kategoriju koja će svake godine mijenjati svoje lice. Tako će u okviru potonje djeca, ali i njihovi mentori imati priliku upoznati plesni film. Nagrada za najbolji plesni film je samo jedna – dakle, ujedinjuje i Revijski i Festivalski segment. No, tko su članovi stručnog ocjenjivačkog suda?

Iako profesorica psihologije na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu Majda Rijavec svoj je dugogodišnji opus oduvijek temeljila na problemima srednjoškolaca. Upoznata s psihologijom i samim funkcioniranjem mladih Majda ovog puta ima zadatak procjene filmova u čemu će joj uvelike pomoći Mina Keshavarz, autorica nekoliko nagrađenih dokumentaraca o socijalnim temama i uvažena pripadnica Iranske, ali i međunarodne filmske mreže. Nježnije spolu potpora će biti Tamás Gábeli, etablirani mađarski filmaš i organizator Međunarodnog festivala kratkog filma BuSho, koji je nakon međunarodnih lutanja ušao u labirint vizualne kulture i u potpunosti zarazio filmskom umjetnošću. 

Kao što smo već spomenuli Revija i Festival ove godine postaju bogatiji za još jednu kategoriju - plesni film, a malo je onih koji posjeduju znanje o ovoj sferi kao Rok Vevar - teoretičar umjetnosti i povjesničar suvremenog plesa koji na sebe preuzima teret ocjenjivanja filmova upravo ove tematike.

Promjene u okviru ocjenjivanja doživjela je i nagrada Žuta zastava-nagrada za doprinos nenasilju na filmu.  Tako će nju dodijeljivati 11 mladih filmaša iz Italije, Makedonije i Turske. Suradnja koja je nastala kao plod druženja na konferenciji Youth World Cinema Allienceu u Tirani krajem travnja te početkom svibnja ove godine urodila je razmjenom članova žirija među festivalima koju su pod patranatom branda Giffoni Experience, najvećeg festivala filmova za djecu i mladež u svijetu. Osim Žute zastave 11 filmaša ove će godine dodijeliti i nagrade za najboljeg glumca, glumicu, redatelja, snimatelja i montažera. Bit će to pravo slavlje na žutom tepihu!

79 filmova, 150 filmskih virtuoza i 5 dana filmske ekstaze u Karlovcu - držimo im palčeve!

26.05.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!