Za početak    U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje

Na mladima svijet ostaje, a kako bi naši mališani izrasli u što pametnije glavice, 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival i ove godine spremaju pravu filmsku poslasticu. Nekada Filmski 5+ ovog puta dolazi u ponešto izmijenjenom izdanju i to kao program Najbolje iz dječje filmske kuhinje namijenjen osnovnoškolskom uzrastu. Naime, iako je Karlovac dugi niz godina trpio manjak filmskog repertoara s vremenom je isti zaživio. Različitim akcijama, što Kinokluba, što Grada Karlovca, što Gradskog kazališta Zorin dom, koliko-toliko redoviti kino program je obistinjen, pa su se ciljevi Filmskog 5+ pomalo izmijenili. Kako Hrvatski filmski savez, uz Filmsku reviju mladeži, organizira i Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, pokazalo se logičnim da se te dvije manifestacije barem nakratko ujedine – jer gdje su svoju karijeru započeli srednjoškolski filmaši nego na Reviji djece? Tako će se u okviru programa Najbolje iz dječje filmske kuhinje zapravo moći vidjeti prvi filmovi današnjih autora iz natjecateljskog programa Revije i Festivala, kojima su pobjeđivali na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dok su još bili filmski žutokljunci.


Alisa En Nur

Ove godine već prvog dana Revije i Festivala, točnije 17. lipnja u 11 sati na tapeti su uradci filmaša iz Gunje, Zagreba i Zaprešića. Klinci i klinceze imat će priliku pogledati kratki igrani film Klik, Magdalene Blažević iz FKVK- a Zaprešić koji će ih uvesti u čudesan svijet koji je moguće kontrolirati daljinskim upravljačem. Iz tvornice mladih Zaprešićanaca dolazi i animirano - igrani film Petre Karaule - Ljubičasta priča o ljubičastoj djevojčici. Osim njih u sklopu programa Najbolje iz dječje filmske kuhinje prikazat će se i igrani filmovi Mito i korupcija, Domagoja Kudeka iz Zaprešića kao i Frikuša, Morene Benčić i Lorene Mužinić iz istog kluba. 

Zagrebačke snage mladim će predstaviti Antonio Britvar iz Udruge Hodači po žici i to s dokumentarcem Alisa En Nur koji govori o Alisinom odrastanju, školovanju, duhovnom sazrijevanju, ali i poimanju ljubavi te naposljetku njezinom odlaskom u Tursku na željeni studij. Osim hvalevrijednog filma Antonio je izabran kao jedno od dvoje mladih filmaša koji će ove godine posjetiti Youth Media Summit u Los Angelesu, što će ne sumnjamo uvelike obogatiti njegovo stvaralaštvo. 


Frikuša

Na posljetku tu su i filmovi iz SKIG-a iz Gunje, dugogodišnjeg sudionika, sada već prijatelja Revije i Festivala koji će osnovnoškolcima pokazati neka od svojih najboljih ostvarenja. Lipo je na didinom stanu dokumentarni je film Tomislava Džunja i Josipa Abramovića koji otkrivaju kako se ljubav djeda prema životu na šokačkom stanu uz sam rub slavonske šume i radu na plodnoj njivi prenosi na njegovu unučad. Kao točku na 'i' ovog šarolikog filmskog programa organizatori donose igrani film Marinka Marinkića - Josipova molitva, dirljivu priču o problemima odrstanja i neimaštini.

Provedite kvalitetno vrijeme s najmlađima uz filmski program osmišljen upravo za osnovnoškolski uzrast. Dječji smijeh neka još jednom zavlada na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu od 17. do 21. lipnja u Karlovcu.

29.05.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!