Za početak    Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?

Što rade danas nekadašnji pobjednici Revije i Festivala? Upoznajmo Maidu Srabović i Luku Hrgovića!

Još nas samo dva tjedan dijele od početka pet najžućih dana u godini - 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala, koji će se održati od 17. do 21. lipnja u Karlovcu. Filmovi koji ulaze u konkurenciju već u odavno odabrani, a školarci iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva već su mislima u gradu na četiri rijeke, spremni za početak najveće hrvatske srednjoškolske filmske manifestacije. 

Unatoč brojnim preinakama u sada još bogatijem programu Revije i Festivala neke su stvari ostale iste. Jedna od njih je i program Nekad laureati Revije i Festivala, a danas? u sklopu kojeg će se prikazivati filmovi nekadašnjih pobjednika Revije i Festivala, a danas iskusnih profesionalaca.  Kako ove godine Revija i Festival obilaze karlovačke rijeke prva će se večer  ovog popratnog programa održati na rijeci Korani, dok će rijeka Dobra poslužiti kao instant filmska dvorana za drugu večer programa Nekad laureati Revije, a danas?.


Luka Hrgović

Tako će ove godine bit predstavljeni filmovi Maide Srabović, kojoj je prije točno deset godina aplaudirala publika na 42. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži u Zadru. Danas autorica mnogih dokumentarnih filmova, ali i suradnica na brojnim video spotovima koje imamo priliku gledati na malim ekranima, među kojim se ističe onaj za pjesmu grupe Lollobrigida, Bivša cura, tada je slavu odnijela zbog zanimljivog animiranog filma Lady Akra Šimšiš. Kako bi se prisjetili Maidinih početaka organizatori su odlučili prikazati upravo taj film, kao i aktualni Trajna posudba, u režiji Davida Kapca, koji progovara o propasti i opraštanju od jedne kvartovske videoteke. 


Maida Srabović

Uz rame mlade akademske montažerke smjestit će se i Luka Hrgović, student animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu koji već godinama izlaže skupno i samostalno u Hrvatskoj i inozemstvu. Upravo je on na već spomenutoj Reviji u Zadru 2004. godine osvojio prvu nagradu u kategoriji igranog filma od strane ocjenjivačkog suda za film Epopeja o bureku - dosljednu parodiju nekih klasičnih trenutaka i motiva iz povijesti filmas burekom u glavnoj ulozi. Osim bureka, publika će pogledati i djelo Zetstapo koji povećalo stavlja na Lukinu današnju karijeru, a koji ima samo jednu misiju - ocrniti zagrebački javni promet: 'Nekoliko puta dok sam se vozio u tramvaju i autobusu, nisam imao kartu i baš tada je ušla kontrola. Sjećam se tog neugodnog osjećaja, pa sam rekao zašto ne bismo snimili film o tome kako se ljudi osjećaju kad ih uhvati kontrola. Naravno, dodatni poticaj za snimanje filma bilo je i sve što se događa sa ZET-om i cijenama u zadnje vrijeme', objašnjava Luka pred kojim se nalazi svjetla filmska budućnost. 

Mnoštva dobrih filmova i u službenoj konkurenciji, a i u popratnom programu ove godine čeka vas u Karlovcu. Stoga vas od 17. do 21. lipnja očekujemo na filmskom kuglanju na hit destinaciji za srednjoškolski film!

02.06.2014.

Uvodna riječ
Talent je oslobođen – zatvorene 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Čitajte i otkrijte čiji talent definitivno nije ostao u mraku!
Nema odmora ni nakon završetka školske godine: Klinci u Karlovcu danas samo učili, učili i još malo učili!
Mladi filmaši predstavljeni na žutom tepihu!
300 vatrenih lampiona u zraku! - počela 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival
Počinju 19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival – žuti tepih za mlade talente je postavljen!
KARLOVAC OVE GODINE NEĆE DOPUSTITI DA FILMSKI TALENT OSTANE U MRAKU! PREDSTAVIT ĆE SE NA ŽUTOM TEPIHU!
19. filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival sele se na četiri karlovačke rijeke
Širimo mrežu znanja uz edukativna predavanja i radionice
Nekad laureati Revije i Festivala, a danas?
U okviru 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala ove godine program Najbolje iz dječje filmske kuhinje
Mnoštvo filmova, 150 filmska virtuoza i 5 dana filmske ekstaze na karlovačkom žutom tepihu!
Filmska revija mladeži i Four River Film Festival ove godine donose 79 filmova iz 30 zemalja na 4 rijeke. Doslovno.
79 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu u Istanbulu!
Pogledajte foršpan Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala na 23. Danima hrvatskog filma!
Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.
Snimio si svoj HAPPY? Prijavi ga u Karlovac!
SEZONA FESTIVALA JE POČELA: KARLOVČANI I DUBROVČANI U VALENCIJI
PRIJAVE ZA KARLOVAČKI FILMSKI SPEKTAKL SU OTVORENE – NEMOJTE DRŽATI SVOJ TALENT U MRAKU!