O nama

Priređivači Revije: Hrvatski filmski savez i Osnovna škola Stjepana Kefelje

Hrvatski filmski savez

Hrvatski filmski savez osnovan je 1963. godine kao krovna udruga neprofesijskih filmskih i videoudruga. S vremenom postaje stjecište raznorodnih filmskih djelatnosti. Koordinira i potpomaže rad klubova i udruga, podupire filmsku i videoproizvodnju, prikuplja i obrađuje zbirku filmskih i videodjela, izdaje filmske časopise i knjige o filmu, suorganizira tečajeve i radionice te Školu medijske kulture, priređuje republičke revije i festivale neprofesijskog filma, distribuira i prikazuje program filmske klasike. Od 2000. godine Hrvatski filmski savez djeluje i kao producent profesionalnih filmova, fokusirajući se na kratki, eksperimentalni i dokumentarni film. Samostalno ili u suradnji s drugim producentima, do danas je realizirano više od devdesetfilmova, od kojih su mnogi prikazivani i nagrađivani u zemlji i inozemstvu.

Na Danima hrvatskog filma 2002. godine Hrvatski filmski savez je proglašen najboljim hrvatskim producentom kratkog filma u protekloj godini.  Film Pismo ćaći autora Damira Čučića nastao u produkciji Hrvatskog filmskog saveza apsolutni je pobjednik Filmskog Festivala u Puli 2012. Godine s osvojenih pet Zlatnih arena uključujući i Arenu za najbolji film.

Osnovna škola Stjepana Kefelje

Osnovna škola Stjepana Kefelje nosi  ime poznatog moslavačkog antifašiste i  učitelja Stjepana Kefelje. Izgradnja škole započela  je 1973. godine, a svečano je otvorena 1975. godine.

Život Škole ne bi bio toliko bogat da u njezinom sastavu nisu  bile i  4  Područne škole: Repušnica,  Gornja Gračenica, Donja Gračenica i Mikleuška. Od 1985. godine Donja i Gornja Gračenica više nisu  u sastavu  ove Škole.  Učenici su uključeni u izvannastavne aktivnosti –  dramska družina, filmska družina likovnjaci, mali cvjećari  i  folklorne aktivnosti.

2001. Škola je postala dio obitelji Međunarodnih EKO-škola i to među prvih dvadeset u Republici Hrvatskoj. Kum, odnosno sponzor tog projekta  je «Petrokemija» d.d. Kutina. 

Škola je 2007. godine već bila domaćin Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece, i to veoma uspješno. Stoga nema sumnje u dobro moslavačko gostoprimstvo.

 

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece