Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije. Ovogodišnji glavni filmski grad za najmlađe filmoljupce je Kutina! Od 3. do 6. listopada 2013. hrvatski dječji film se seli u Moslavinu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje.

Na Reviji će se prikazati 70 filmova u okviru 7 revijskih projekcija a sve započinje u četvrtak, 03. listopada svečanim otvorenjem u 19 sati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Kutini. O najboljim filmovima u okviru pet kategorija (igranoj, dokumentarnoj, animiranoj, kategoriji TV reportaže i otvorenoj kategoriji) odlučivat će stručni ocjenjivački sud u sastavu: Simon Bogojević Narath – animator, Čejen Černić – filmska i TV redateljica, Maja Flego - savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, Boris Poljak – filmski snimatelj i Slaven Zečević – filmski montažer. Pravo glasa imaju naravno i djeca. Tako će deseteročlani žiri sastavljen od kutinskih osnovnoškolaca također proglasiti svoje favorite.

U četiri kutinska dana 150 osnovnoškolaca i njihovih mentora iz cijele Hrvatske očekuju filmske projekcije, ali i brojni drugi sadržaji, poput radionica, izleta i zabavnog programa. Bit će to uistinu praznik dječjeg filmskog stvaralaštva, a za očekivati je da se rode i neke nove filmske ideje i prijateljstva!

01.10.2013.

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece