Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!

Možda su se jesenske temperature pokazale u svom pravom licu, no sinoć je u Kutini bilo najtoplije večer u godini. Kino dvorana u Pučkom otvorenom učilištu u 19 sati bila je ispunjena do zadnjeg mjesta – i to ispunjena dječjim žamorom, smijehom i žustrim navijanjem za svoje favorite. Sinoć je naime u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, jedina hrvatska manifestacija posvećena isključivo osnovnoškolskom filmu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje iz Kutine.

Čast da otvori Reviju imala je učenica Klara iz Osnovne škole Stjepana Kefelje, dok su cijeli program upotpunili – školski zbor svojim zvonkim glasovima, simpatični Dukatino koji je nasmijavao cijelo gledalište i nitko nije mogao zamisliti da se iza njegovog lika krije ozbiljni nastavnik informatike na kutinskoj školi i naravno troje govornika:  kutinski gradonačelnik Andrija Rudić, nekad i sam kefeljin filmaš, Vera Robić Škarica u ime Hrvatskog filmskog saveza i Ivan Čorak u ime domaćina, Osnovne škole Stjepana Kefelje. Kako je istaknuo gradonačelnik, on se danas bavi puno dosadnijim poslom, nego što je film i lijepo mu je vidjeti toliko filmski motivirane djece jer upravo to razdoblje svojeg života pamti kao najveselije i najopuštenije. Gospodin Čorak i gospođa Robić Škarica zahvalili su se svim prisutnima (jer upravo je 150 djece i njihovih mentora iz čitave Hrvatske zaslužno što smo danas tu u Kutini) i zaželjelo im uspješna četiri dana u moslavačkom kraju. Večer je zaključena prvom revijskom projekcijom u okviru koje je prikazano osam ostvarenja, a nakon projekcije upriličen je i razgovor s malim zvijezdama – autorima filmova koji su kasnije rekli da su se osjećali kao na dodjeli Oscara.

Bome i jesu na dodjeli Oscara – i to onog dječjeg Oscara. Koji će od 70 filmova biti ovjenčan lovorikama, saznat će se posljednji dan Revije, u nedjelju. A dotad, svi vi koji ste u prilici, skoknite do Kutine – jer od 3. do 6. listopada ona je drugo ime za hrvatski dječji film! Danas su na repertoaru tri projekcija – u 9, u 11 i u 19 sati, a ulaz na sve programe je slobodan.

04.10.2013.

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece