Rudeška berba

U ovo vrijeme godine kada se ubiru plodovi jeseni i cjelogodišnjega rada, obilnu je berbu u Kutini imala i Osnovna škola Rudeš odnosno Udruga Hodači po žici čiji su autori osvojili prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda i prvu nagradu ocjenjivačkog suda djece u kategoriji dokumentarnog filma za Sreću u tami, toplu priču o slijepom mladiću Pavi iz Siska, učeniku osmog razreda osnovne škole i njegovoj životnoj vedrini koju između ostaloga pokazuje i vrsnim sviranjem harmonike te prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda i prvu nagradu ocjenjivačkog suda djece u kategoriji TV-reportaže za Moji prijatelji kao ja, o Lauri, Tinu i Konoru, višestruko tjelesno oštećenim učenicima Centra za odgoj i obrazovanje na zagrebačkom Goljaku koji se u suštini nimalo ne razliku od svojih vršnjaka, a od mnogih su vedriji, optimističniji i bolji.

S četiri osvojene prve nagrade mladi su Rudešani, s voditeljicama Mirjanom Jukić i Katicom Šarić, uvjerljivo najbolja školska filmska skupina i najuspješniji sudionici 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece pa se kući vraćaju pjevajući! I s obiljem plodova koje su im podarili i veliki i mali, dokazujući kako se ocjene odraslih i djece kod dobrih i kvalitetnih radova uvijek slažu.

Ocjene oba žirija podudarile su se i kod radioničkih filmova pa je obje prve (i jedine) nagrade dobio igrani film Prikaze, nastao u okviru Zagreb Film Festivala, a po dvije nagrade su dobili i filmovi Prvi ples Osnovne škole Stjepana Kefelje, Kutina (prva nagrada ocjenjivačkog suda djece i treća stručnog ocjenjivačkog suda) u kategoriji igranog filma, Pasji život Filmske skupine OŠ Strahoninec (druga nagrada ocjenjivačkog suda djece i treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda) u kategoriji dokumentarnog filma, Prljavi grad ŠAF-a Čakovec (druga nagrada ocjenjivačkog suda djece i treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda) u kategoriji animiranog filma i Plemenita vještina Filmske družine ZAG Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, Zagreb (druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda i treća nagrada ocjenjivačkog suda djece) u kategoriji TV-reportaže.

Ukupno je četiri nagrade osvojio FKVK Zaprešić, drugu ocjenjivačkog suda djece za Bettinu odnosno treću stručnog ocjenjivačkog suda za San u kategoriji igranog filma te prvu ocjenjivačkog suda djece za Pucicu z črlenom kapicom i drugu stručnog ocjenjivačkog suda za Laaa u kategoriji animiranog filma, a tri ŠAF Čakovec, prvu stručnog ocjenjivačkog suda u kategoriji animiranog filma za Spavača te dvije za Prljavi grad.

Po jednu su nagradu osvojili i mladi filmski autori iz OŠ Zadarski otoci-Barakude, Zadar, OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica, Centra Lukas, Sesvete, Doma mladih Rijeka i OŠ Centar, Rijeka, Dramsko-medijske grupe Dr@me, OŠ Cestica, Blank_filmskog inkubatora, Zagreb, OŠ Većeslava Holjevca, Zagreb, Družine Kreše Golika, Fužine, Filmske družine BezVizije i OŠ Vladimira Nazora, Slavonski Brod, OŠ Nikole Tesle, Gračac i OŠ Ivanovec.

S obzirom na činjenicu da je dodijeljeno ukupno trideset i dvije nagrade, a bilo je sedamdeset odabranih filmova, dobar broj sudionika može se s pravom ponositi kao supobjednici Revije, a svi su posve sigurno sretni i zadovoljni što su se četiri dana družili u Kutini. I s nestrpljenjem čekaju 52. reviju, u Varaždinu i Čakovcu, rujna 2014. godine.

Duško Popović

07.10.2013.

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece