Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!

Portal www.klinfo.hr, medijski pokrovitelj 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s prošlogodišnje edicije. Tako će se od danas pa do nedjelje na http://www.klinfo.hr/kutak-za-djecu/klub/hr/pregled/2/425/ široj javnosti predstaviti igrani film Kokice Osnovne škole Josipa Zorića iz Dugog Sela.


Kokice

Ovo igranofilmsko ostvarenje pravi je primjerak jedne romantične komedije. Glavni lik je zaljubljeni petaš. Kako se u toj ulozi snašao David Martić, glavni glumac saznali smo iz prve ruke: Nisam imao puno teksta, ali sam se morao uživjeti u ulogu i ponašati se kako bi se taj dječak ponašao. Najdraža mi je scena kada dječak uđe u učionicu i vidi da više nema nacrtanoga srca na ploči. Meni je rad na filmu super i želio bih glumiti u još puno filmova. Da je na samom snimanju bilo i više nego interesantno pojasnila je i Dorja Valek, scenaristica i redateljica: Na snimanju smo se jako zabavljali i puno toga naučili o snimanju, režiji i filmu općenito. Kako u filmu ima scena sa sendvičima i čokoladnim torticama, glumci su morali, zbog repeticija, pojesti i više nego su se nadali. To im nije teško palo, a i ostatak ekipe se počastio jer je bilo tortica za sve. Rad na filmu je vrlo zabavan, ali i vrlo zahtjevan ako se želi snimiti dobro djelo. No najviše muke mladim filmašima zadala je montaža: Montaža je trajala oko dva mjeseca jer zbog školskih obveza mogli smo ja i redateljice dolaziti samo jednom - dva puta tjedno po sat ili dva. Zadovoljan sam jer sam tijekom tog vremena puno naučio i prvi puta samostalno radio, bez pomoći starijeg učenika. Drago mi je da je profesorica Darija Sever imala povjerenja u mene i omogućila mi da budem montažer na ovome filmu, rekao je mladi montažer Hrvoje Varjačić. Konačni uradak je očito bio i više nego dobar s obzirom na to da su Kokice ovjenčane drugom nagradom stručnog ocjenjivačkog suda 50. revije.


Kokice

Dok uživate u Kokicama i čekate sljedeći ponedjeljak za novu porciju dječjeg filmskog stvaralaštva ne zaboravite i na nadolazeću, 51. reviju koja će se od 03. do 06. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje održati u Kutini. Prijave radova su u tijeku i traju do 15. lipnja pa svoje ostvarenje možete prijaviti on line pristupom na sljedeći link. Prijaviti se mogu svi osnovnoškolci (bilo da je riječ o samostalnim autorima, školskim skupinama ili kinoklubovima) sa svojim animiranim, dokumentarnim, igranim, eksperimentalnim ili reklamnim ostvarenjima te TV reportažama.

15.04.2013.

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece