Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!

Već četvrti ponedjeljak za redom čitatelji portala www.klinfo.hr imaju prilike pogledati nagrađene filmove s 50. Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece. Naime, www.klinfo.hr kao medijski pokrovitelj 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svakog ponedjeljka sve do mjeseca listopada (taman uoči najnovijeg revijskog izdanja) prikazuje filmove s prošlogodišnje edicije. Od danas pa do nedjelje na http://www.klinfo.hr/kutak-za-djecu/klub/hr/pregled/2/429/ bit će predstavljen dokumentarni film Lipo je na didinom stanu Multimedijalnog centra Studija kreativnih ideja iz Gunje.


Lipo je na didinom stanu

Josip Abramović i Tomislav Džunja u ovom dokumentarcu otkrivaju kako se ljubav djeda prema životu na šokačkom stanu uz sam rub slavonske šume i radu na plodnoj njivi prenosi na njegovu unučad. Uvijek je zabavno na snimanjima, ali ovo će biti zapamćeno po neobuzdanom smijehu. Prvo je šale zbijao dida Marko koji nas je vozio na stan, na snimanje. A "zagrdio" je" najmlađi unuk Josip. U prekrasnom ambijentu slavonske šume i šokačkoga stana s puno stoke i domaćih životinja najsmješnije snimanje bilo je u svinjcu. Mali Josip uletio je poveći obor s prasadima i stao ih milovati i hvatati. Djeda je zanimala koje je muško, a koje žensko prase. Josip je hitro hvatao prase za stražnje noge, pogledao i vikao na sav glas: Mutko, žensko ... Ne znam kako nam je uopće uspjelo to snimati jer smo se tresli od smijanja, samo što nismo vrištali kad bi Josip opalio koju „masnu“, izjavio je Tomislav. Film smo pripremali nekoliko puta, za stolom, razmišljali i smišljali, ali smo ga snimili za jedno nedjeljno popodne. Svi su bili opušteni i zabavni, zaboravili su na kameru i na našu opremu. Djeca uživaju svaki puta kada idu na stan, a pogotovo kada idu s njima i prijatelji iz razreda i još k tome i filmska ekipa. Na projekciji filma na Reviji u Zadru radosni smo bili kada smo vidjeli odlične reakcije dječje publike. Nismo se nadali nikakvoj nagradi, posebno ne dvostrukoj prvoj. Vijest o nagradama saznali smo u vlaku negdje blizu Gospića. Skakali smo od veselja, a putnici su nas začuđeno gledali, dodao je Josip. Kao što je Josip naglasio, film je na 50. reviji ovjenčan s čak dvije nagrade i to obje prve u kategoriji dokumentarnog filma: jednu od strane stručnog, a drugu od strane dječjeg ocjenjivačkog suda.


Lipo je na didinom stanu

Slavonski filmaši zasigurno će biti zvijezde i nadolazeće, 51. revije koja će se od 03. do 06. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje održati u Kutini. Prijave radova su u tijeku i traju do 15. lipnja pa svoje ostvarenje možete prijaviti on line pristupom na sljedeći link. Prijaviti se mogu svi osnovnoškolci (bilo da je riječ o samostalnim autorima, školskim skupinama ili kinoklubovima) sa svojim animiranim, dokumentarnim, igranim, eksperimentalnim ili reklamnim ostvarenjima te TV reportažama.

29.04.2013.

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece