Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!

Suradnja portala www.klinfo.hr i Hrvatskog filmskog saveza nastavlja se i ovaj ponedjeljak. Naime, www.klinfo.hr kao medijski pokrovitelj 51. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svakog ponedjeljka sve do mjeseca listopada kada nas očekuje najnovije revijsko izdanje prikazuje filmove s prošlogodišnje edicije. Tako će se od danas pa do nedjelje na http://www.klinfo.hr/kutak-za-djecu/klub/hr/pregled/2/427/ široj javnosti predstaviti igrani film Loptica skočica Osnovne škole Lučac iz Splita.


Loptica skočica

Ovaj igrani film autora Pine Roglića, Mislava Lasića, Filipa Stanića i Ante Bušalića donosi priču o jednoj običnoj teniskoj loptici koja se otela kontroli i unijela zbrku u život učenika i učitelja. Priča o loptici – skočici se rodila na satu hrvatskog jezika kada smo smišljali ideje za scenarij. Nastala je na temelju stvarne igre koju učenici 6. d obožavaju, ali im je razrednica zabranila zbog čestih i žestokih svađa oko loptice. Scenarij je dugo i pažljivo razrađivan, pisana je i knjiga snimanja, angažirani glumci, tj. cijeli razred i nagovorena učiteljica povijesti Davorka Jukić da odigra glavnu ulogu. Snimali smo film jedne svibanjske subote. Temperatura je bila visoka, kuhalo je u nama i oko nas. Znojili smo se ponavljajući neke scene, a najteže je bilo učiteljici koja je ležala na vrućem asfaltu 30 minuta. Ključnu scenu u kojoj loptica pogodi učiteljicu u glavu snimali smo nekoliko puta. Ne znamo boli li profesoricu još uvijek glava. Sve ostalo je povijest – izjavio je autorski dvojac Mislav i Ante. Da, sve ostalo je povijest, s obzirom na to da je ovaj igranofilmski uradak na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece osvojio čak dvije nagrade: 3. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za igrani film, kao i 1. nagradu dječjeg ocjenjivačkog suda za igrani film.


Loptica skočica

Nema sumnja da ćemo najnovije uratke ovih mladih Splićana gledati i na nadolazećoj, 51. reviji koja će se od 03. do 06. listopada u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Osnovne škole Stjepana Kefelje održati u Kutini. Prijave radova su u tijeku i traju do 15. lipnja pa svoje ostvarenje možete prijaviti on line pristupom na sljedeći link. Prijaviti se mogu svi osnovnoškolci (bilo da je riječ o samostalnim autorima, školskim skupinama ili kinoklubovima) sa svojim animiranim, dokumentarnim, igranim, eksperimentalnim ili reklamnim ostvarenjima te TV reportažama.

22.04.2013.

Uvodna riječ
Rudeška berba
51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece službeno zatvorena – vidimo se u Varaždinu i Čakovcu!
Vremenska prognoza
Još danas i sutra družimo se na 51. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
Jabuka
Sinoć u Kutini svečano otvorena 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!
Kitnkes
Sedamdeset veličanstvenih
Glavni grad za najmlađe filmoljupce danas postaje Kutina!
Za četiri dana počinje 51. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Kutini!
U PROGRAM 51. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 70 RADOVA!
Portal www.klinfo.hr nas ovaj vikend upoznaje s još jednim uratkom zaprešićkih filmaša!
Provedite ponedjeljak na portalu www.klinfo.hr uz nagrađeni film s 50. revije!
I ovaj ponedjeljak nagrađeni film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr
Portal www.klinfo.hr ponedjeljak već tradicionalno započinje s nagrađenim filmom na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Na portalu www.klinfo.hr i ovaj tjedan najnoviji film nagrađen na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece
Ovaj ponedjeljak novi film s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Portal www.klinfo.hr nastavlja s prikazivanjem nagrađenih filmova s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Portal www.klinfo.hr i ovaj ponedjeljak nastavlja prikazivati nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
Pogledajte nagrađene filmove s 50. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece na portalu www.klinfo.hr!
Otvorene prijave za 51. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece